24sata

Osijek uzeo bod Dinamu: ‘Bit će teže do naslova’

A SAD - FERENCVARO­Š Dinamo je i drugu utakmicu zaredom remizirao, a već u utorak igraju s Fradijem

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Ivica Ivušić briljantno je obranio prilike Marija Gavranović­a i Kevine Theophilea-Catherinea, Dominik Livaković jednako tako prilike Mirka Marića i Tomislava Šorše. Golmani su, dakle, u Gradskom vrtu bili glavne face.

Zbog njih je derbi završio 0-0. Dominik Livaković bio je daleko najbolji dinamovac u Slavoniji. Doista je u sjajnoj formi na početku sezone.

Dani Olmo ostao je u Zagrebu, dobio je odmor prije Ferencvaro­ša, a u odnosu na utakmicu s Mađarima, Nenad Bjelica je na travnjak poslao deset novih dinamovaca. Ono što ga može brinuti je svakako forma Marija Gavranović­a. Ne ide ga, pa ne ide. U Osijeku je promašio zicer, a on takve prilike zabija kao od šale kad je u formi. Velika vijest za Bjelicu i navijače Dinama je povratak Emira Dilavera i Kevina Theophilea-Catherinea. Napokon je standardni stoperski par zaigrao zajedno ove sezone, to vjerojatno znači i da će početi utakmicu u Budimpešti. S Dilaverom je to ipak drugi Dinamo, on je uz Ademija lider ove momčadi. Sad je Veliki Blek napokon potpuno spreman. Dinamo je nakon serije pobjeda na početku sezone, remizirao i drugi put zaredom, ali nema razloga za dramu nakon ovog osječkog remija. Istina, domaćini su bili bliži pobjedi, ali utorak je puno važniji, treba biti pravi protiv Ferencvaro­ša (1-1) - Zaslužen remi, ali treba priznati da je Osijek bio bliži pobjedi, vjerojatno ju je zaslužio. S rezultatom mogu biti zadovoljan, a s igrom baš i ne. Bit će nam puno teži posao osvojiti naslov nego prošle godine, ali vjerujem da ćemo mi biti ti koji ćemo na kraju slaviti – rekao je trener Dinama Nenad Bjelica i okrenuo se Budimpešti.

- Za uzvrat nam trebaju hrabri i odvažni igrači, oni koji znaju igrati pod pritiskom, a pritisak će sigurno biti velik – kaže Bjelica, a utakmica protiv Ferenca igra se u utorak od 20 sati...

 ??  ?? TVRDI DOMAĆINI Osječani su bili bliže pobjedi, ali Livaković je spasio Dinamo
TVRDI DOMAĆINI Osječani su bili bliže pobjedi, ali Livaković je spasio Dinamo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia