24sata

REVANŠ JOSHUA - RUIZ U SAUDIJSKOJ ARABIJI

ZA ČETIRI MJESECA Britanac Joshua titule će pokušati vratiti 7. prosinca. Prvi se put ovaj dvojac borio na američkom tlu

- Piše: DANIJEL VUKUŠIĆ

Znalo se da je njihov revanš sto posto siguran, a sad je poznato i gdje i kad: Anthony Joshua će još jednu šansu protiv Amerikanca Andyja Ruiza Juniora dobiti 7. prosinca, i to - u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji!

Britanac je bio 99%-tni favorit 1. lipnja u New Yorku, ali je u 7. rundi poljubio ring u Madison Square Gardenu, a debeljuška­sti Ruiz došao do pobjede života i nove zajamčene zarade, ovaj put na arapskom poluotoku, javlja Telegraph. Joshua i Ruiz boksat će za IBF, WBA i WBO titule, a Arapi će za tu privilegij­u platiti 100,000.000 $. U konkurenci­ji su bili i Dubai te Principali­ty stadionu u Walesu, ali nakon senzacije u New Yorku divovi će kod najbogatij­eg platiše, naftom okupanih Saudijaca. Ruiz je borbu u MSG-ju prihvatio samo pet i pol tjedana nakon što je prvotni izazivač pao na doping-testu. Saudijska Arabija već je ugostila dvije borbe s britanskim boksačima u zadnjih 11 mjeseci: u rujnu prošle godine rukavice su u Džedi ukrižali Callum Smith i George Groves, a potom i Amir Khan s Australcem Billyjem Dibom. Joshua je nedavno dio razloga za senzaciona­lni poraz od Ruiza u New Yorku našao i u - američkoj publici. Sad se s Ruizom, prema želji, neće boriti u Americi, očito ne voli borbe u SAD-u.

www.niktitanik.com

BILA JE TO SENZACIJA

 ??  ?? Ruiz je nokautirao Joshuu, ali uskoro
će Britanac imati priliku za revanš
Ruiz je nokautirao Joshuu, ali uskoro će Britanac imati priliku za revanš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia