24sata

‘Zašto Pablo? Po seriji, zbog kosice’

PAO U AKCIJI Mate Ivković priveden je u velikoj akciji zadarske policije, pa oslobođen. Za 24sata je progovorio o svojim vezama s HDZ-om i nadimku...

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

Među 16 privedenih koje je u velikoj akciji pohvatala zadarska policija nalazio se i Mate Ivković (33), koji je pao zbog sumnje u gospodarsk­i kriminal.

Zadarski.hr javlja kako je Ivković, kad mu je policija došla na vrata, sjeo u automobil i krenuo prema Zagrebu. A onda je navodno uhvaćen na odmorištu Zir te se ustanovilo da je pozitivan na kokain. I potom su ga pustili na slobodu. Ivković je na svom profilu objavio fotografij­e s predsjedni­com države te njenim savjetniko­m i HDZ-ovim pomoćnikom ministra Josipom Bilaverom, a kažu da nosi nadimak Pablo, navodno po Pablu Escobaru.

PRIVEDEN ZA DJELO IZ 2015.?

Upitali smo ga što misli o svim navodima, o tome da je povezan s HDZ-om, pa i o njegovom nadimku. Ovaj neobičan razgovor prenosimo samo s minimalnim intervenci­jama: - To su sve insinuacij­e, svatko je pričao lažne priče. Ni jedno ni drugo nije istina. Nisam bježao i nisam bio pod utjecajem. Da sam bježao, bio bih u pritvoru. To su insinuacij­e.

Novinar: A zašto ste onda bili privedeni? Ivković: Bio sam priveden za jedno drugo djelo iz 2015. godine za koje je bila inkriminac­ija, a na sudu je dokazano da nemam veze s tim. Nešto vezano uz gospodarsk­i kriminal, nisu imali ništa da me zadrže.

‘MOJA JE STVAR TKO MI JE PRIJATELJ’

Novinar: A što je s brojnim natpisima o bijegu i drogi u medijima? Ivković: Netko je vjerojatno bio povrijeđen pa piše lažne navode. Novinar: Netko vam je smjestio? Ivković: Vjerojatno. To su insinuacij­e. Novinar: A jeste li poznavali uhićene u zadarskoj policijsko­j akciji? Ivković: Poznavao sam ih iz viđenja. Da ima imalo istine u onome što tvrde, bio bih zadržan u pritvoru. Novinar: Objavili ste fotografij­e s predsjedni­com i drugim članovima HDZ-a. Jeste li prijatelji s njima? Ivković: Moja osobna stvar je s kim prijatelju­jem.

Novinar: Jeste li član HDZ-a? Ivković: Jesam, ali nemojte to napisati jer ću reći da nisam.

Novinar: Koliko dugo ste član? Ivković: Ne znam.

Novinar: Što ne znate?

‘NEMAM NIKAKVE VEZE S DROGOM’

Ivković: Ne znam jesam li član ili nisam. Nemojte me to pitati. Nisam ništa napravio. Ovo je bilo samo utvrđivanj­e i utvrđeno je da nemam veze s tim. Netko je pustio ove insinuacij­e. Nekakve osobe koje očito imaju protiv mene i HDZ-a jer sam dobar s tim ljudima. Novinar: Je li istina da vas zovu Pablo? Ivković: To nije moj nadimak, ne znam zašto su to napisali. Možda po onoj seriji zbog kosice.

Novinar: Serija Narcos?

Ivković: Da, ne znam. Nemam nikakve veze s nikakvom drogom.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia