24sata

I - ŠAKE LETE eto’: Gotovo nema dana bez divljačkih ispada

-

pravo pitanje zbog čega oni misle da polažu pravo na to rekao nam je splitski psihijatar Boran Uglešić. U Supetru je u lipnju 20-ak nasilnika pretuklo četiri sezonska radnika, među kojima je bila i djevojka. Pokušao ih je obraniti vatrogasac s Brača, pa je i on stradao. U Dubrovniku se početkom kolovoza potuklo pet mladića, dva sezonska radnika iz Slavonije na jednoj strani i tri Dubrovčani­na na drugoj. Jedan od sezonaca u napadu je zadobio ozljede čela i slomljeni su mu zubi, a drugi je zadobio posjeklinu na podlaktici. Velike probleme imaju taksisti raznih tvrtki i udruženja koji međusobno “ratuju” i obračunava­ju se na ulici. Kako piše Jutarnji list, tek deset posto incidenata dospije u javnost.

Česti sukobi ovoga ljeta bili su i u Splitu kraj plaže Bačvice, noćnih klubova i na ulicama. Tako je na Klaićevoj poljani kraj Sinjske ulice Francuz (20) ostao bez lijeve uške koju mu je odgrizao drugi muškarac. Napao ga je jer mu je krivo pogledao djevojku pa pobjegao. Psihijatar kaže kako u Hrvatsku dolaze drukčiji gosti nego prije 40 godina. Imamo više festivala zbog kojih dolaze mladi željni avantura.

- Ako otvorite četiri nova disko kluba, možete očekivati porast prodaje droga i alkohola. Ako rade do pet sati, nakon toga će se naći na ulicama - pojašnjava Uglešić. Krajem srpnja brutalno je premlaćen 41-godišnjak koji je u noćnom klubu u Zadru želio otići na zahod.

Agresija i obračuni nisu obišli ni kontinent pa su tako navijači jedne skupine u Zagrebu lovili druge sjekirom i čekićima po Maksimirsk­oj. U Slatini su šestorica pretukla konobara i razbila mu glavu.

 ??  ?? Razlog tučnjave mladima nije bitan. Dok policija dođe na intervenci­ju, obično se svi razbježe Razni festivali i zbivanja privlače mlade željne avanture. S njima dolaze droga, alkohol i agresija
Razlog tučnjave mladima nije bitan. Dok policija dođe na intervenci­ju, obično se svi razbježe Razni festivali i zbivanja privlače mlade željne avanture. S njima dolaze droga, alkohol i agresija
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia