24sata

LAKO IM JE TUĐIM... ... novcem putovati. Sabornici u 180 dana utukli 4,976.404 kn troškova. SDP-ovac prednjači

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Budući da su Vladine pripreme za predsjedan­je EU u potpunosti nezadovolj­avajuće, važno je da barem mi kao zastupnici napravimo sve što je u našoj moći kako predsjedav­anje ne bi bilo potpuni fijasko. Poručio je Domagoj Hajduković (SDP), koji je od početka godine do 12. srpnja “natukao” najviše troškova u Saboru. Napomenuo je da je Hrvatska naporno radila kako bi stekla određeni ugled u Europi i svijetu.

- Kao potpredsje­dniku saborskog Odbora za europske poslove, dužnost mi je ne dozvoliti da se Hrvatska sramoti, unatoč propustima vlade Andreja Plenkovića. Zbog toga sam uložio puno truda kako bih bio uključen u sve aspekte priprema za predsjedan­je - rekao je Hajduković. Napominje da je dio njegovih

KUNA troškova financirao SDP. Hajduković je, među ostalim, potpredsje­dnik pododbora za integracij­u Odbora za migrante, raseljene i izbjeglice Vijeća Europe. Drugo mjesto po visini troškova pripada Anti Babiću (HDZ), no nismo ga uspjeli dobiti za komentar. Na trećemu mjestu je sad već bivša zastupnica Sanja Putica (HDZ), koja je klupe napustila nakon ostavke i povrata u Sabor bivšeg ministra Lovre Kuščevića. Putica je, među ostalim, bila voditeljic­a saborskog izaslanstv­a u Parlamenta­rnoj skupštini Vijeća Europe.

- Moram priznati da sam išla samo na putovanja na koja sam morala rekla je. Najviše novca u njezinu slučaju otišlo je na avionske karte, a dobar dio odnosi se na putovanja na posao iz Dubrovnika.

- Putujem isključivo ekonomskom klasom, a

PUTICA (HDZ) Za avionske karte izdvojeno je 46.000 kn, a 20.700 kn otpada na hotele i dnevnice u visini od 7200 kuna. Imala je i troškove stanovanja. povratna karta je u prosjeku stajala 200 eura - napominje Putica. Idući na listi s najvećim troškovima je Miro Kovač (HDZ).

- U okviru zastupničk­og mandata obnašam niz funkcija koje iziskuju putovanja, poglavito u inozemstvo - rekao je Kovač, koji je predsjedni­k Odbora za vanjsku politiku, član odbora za europske poslove i predsjedni­k pododbora NATO partnerstv­a u Parlamenta­rnoj skupštini NATO-a. Na petome mjestu je nezavisni Tomislav Panenić. - Trošak je vezan uglavnom za redoviti rad u Saboru. Nisu svi zastupnici isti. Dolazimo iz raznih dijelova zemlje - rekao je.

Svaki tjedan putuje 288 kilometara iz mjesta Berak pored Vukovara do Zagreba.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia