24sata

Zagrebačka manekenka Kristina Sajko (38), koju je modni dizajner John Galliano prozvao Psycho jer se tako izgovara njezino prezime na engleskom, harala je modnim pistama Pariza, Milana, Barcelone i New Yorka.

POVRATAK U DOMOVINU

-

Nakon desetogodi­šnje karijere top modela povukla se iz javnosti i posvetila obiteljsko­m životu. - Obožavam šetati zagrebački­m i splitskim ulicama te ispijati kave, družiti se s ekipom iz kvarta, ići na plažu i ‘cugati’ hladnu pivu iz boce na Matejušci u Splitu - rekla je Kristina. Uspješnu karijeru prekinula je jer je smatrala da je vrijeme okrenuti se novim stvarima i “nečemu ozbiljnije­m”. Nije se željela probuditi u četrdeseto­j i još baviti manekenstv­om. - Željela sam normalan posao od 8 do 17 sati, stalno mjesto prebivališ­ta,

obitelj - rekla je Kristina i dodala da nije požalila. Udala se za poduzetnik­a iz Splita, Luku Dvornika, s kojim danas ima dvoje djece, Roka (7) i Tiju (5). Supružnici se u roku od tri godine planiraju vratiti u Hrvatsku. Karijeru je počela s 19 godina, kao članica modne agencije Midikenn. Kad je došla u L.A., nije imala vozačku dozvolu pa je prvu godinu morala plaćati vozača. Kad je položila vozački i kupila auto, preporodil­a se. Prvih mjeseci u Kalifornij­i je imala cimera zbog visokih troškova života, a onda sama unajmila stan. - Nedostajao mi je moj rodni grad, umorio me nomadski život, stalno s kovčezima na putu, spavati u hotelskim sobama ili podstanars­kim stanovima. Htjela sam negdje baciti sidro, imati svoj radni stol s kompjutoro­m, posložene knjige na policama i uokvirene fotografij­e. No ta me mirna Kristina se želi čim prije vratiti u Hrvatsku jer smatra da će njezina djeca ovdje ljepše odrastati nego u tuđini. Dala si je tri godine kao rok za povratak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia