24sata

S plaže do hat-tricka: I u 53. zabija kao lud

SVAKA ČAST Trebao nam je igrač za Kup utakmicu, a sinovi nisu mogli doći. Došao sam i zabio tri gola. Tata je morao spašavati, kaže Branko Telebar

- Piše: IVAN TOMAŠKOVIĆ

Ujutro sam se okupao u Šibeniku i krenuo za svoj Petrijanec. Stigao sam poslijepod­ne, išao timariti sinova konja, kad mi je stigao poziv: ‘Nema nas, fali nam igrač za Kup’. Spremio sam se i krenuo na utakmicu. Jedva sam stigao, došao sam 15 minuta prije početka, priča nam Branko Telebar (52). Igralo se prvo kolo Županijsko­g kupa Varaždinsk­e županije u Petrijancu između domaćeg Orača i gostujućeg Trnja. Završilo je 3-3.

‘UJUTRO SAM BIO NA PLAŽI’

Sva tri gola za Orač zabio je, pogađate, Branko Telebar. - Uh, kako me išlo. Prvo sam cimnuo mladića i s lijevom je ‘zavukao’ u rašlje. Zatim su pala dva eurogola iz slobodnjak­a, lagano preko živog zida. Na kraju nas je nagradila naša požrtvovno­st - komentirao je 52-godišnjak. Gosti su triput vodili, a Branko je triput Orač vraćao u život. Zaigrao je jer sinovi, inače, igrači Orača, nisu mogli doći na utakmicu. - Matija (24) radi u Grazu pa nije mogao doći, a Ivan (30) je na moru. Tata je morao spašavati stvari - rekao je kroz smijeh Branko. Naravno, nakon remija uslijedili su penali, a pobijedio je, da priča bude bolja, Orač. - Malo su me razočarali, ja sam se čuvao za produžetke. Sretan sam kad se u 53. godini mogu loptati s dvostruko mlađima, znači da sam zdrav - kaže Telebar. Nakon pobjede, tako ide, uslijedilo je treće poluvrijem­e. A tu su također jaki.

- Bilo je ludilo. Rijetko kad vam se dogode takvi dani. Uh, kako smo feštali poslije utakmice - ispričao nam je poduzetnik iz Petrijanec­a, koji je imao respektabi­lnu igračku karijeru.

‘AKO ME TREBAJU, TU SAM’

Započeo je u Varteksovo­j školi nogometa, u generaciji s legendarni­m Zoranom Brlenićem, Tomislavom Kocijanom i Sašom Paskom. Potom je igrao za varaždinsk­u Slobodu, slovensku Muru, austrijske niželigaše, a nastupao je i za svoj Orač te Sračinec. Za Branka kažu da je bio neviđen talent, a dio je ostao i u 53. godini. Orač je prošao pa bi bio red da u sljedećem kolu zaigra i junak susreta protiv Trnja.

- Ha, ne znam. Nadam se da će za sljedeći susret biti dovoljno igrača. Ako neće, tu sam, neka zovu!

 ??  ?? Branko sa sinovima Ivanom i Matijom, koji su također aktivni igrači Orača
Branko sa sinovima Ivanom i Matijom, koji su također aktivni igrači Orača

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia