24sata

MRTVOG SMO GA VADILI IZ KADE UHITILI VLASNIKA I KAPETANA BRODA

Ovdje je kao u raju, napisao je Eugenio Vinci prijatelji­ma prije tragedije

- Pišu: I. MILOTIĆ, E. ASIPI, M. IVIĆ NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

Svi smo šokirani, ovo je kao horor film. Bio nam je lijep odmor, zabavljali smo se i bili sretni. Sad sam izgubio najboljeg prijatelja, a shrvani smo i stanjem u kojem su mu djeca. Molimo za njih, rekao je Bruno Mancuso.

On je bivši senator i trenutačni gradonačel­nik sicilijans­kog

grada Sant’Agata Militello, a u utorak se na unajmljeno­m jedrenjaku s kojim su bili na Hvaru otrovao, baš kao i njegova supruga, te prijatelj Eugenio Vinci sa svojom suprugom i njihovo dvoje dječice od 5 i 14 godina. Međutim, Mancuso i supruga imali su sreće te su se brzo oporavili i jučer su ih pustili iz bolnice. Eugenio je preminuo, a njegova supruga, koja je u bolnicu došla s teškom kliničkom slikom, tvrde liječnici, puno bolje, ali i dalje daleko od dobrog. Nažalost, za život pokojnikov­e djece liječnici su se jučer još borili. Policija je jučer uhitila vlasnika broda (23) i kapetana (27). Sumnjiče ih da su protivno pravilima struke ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnic­e motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova- ugljičnog monoksida u prostor potpalublj­a broda, odnosno putničkih kabina. Zbog toga su otrovani putnici u jedrenjaku. Uhićeni mladići će danas tijekom jutra biti predani pritvorsko­m nadzorniku. Osumnjičen­i su da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4., u vezi s člankom 215. Kaznenog zakona. Prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina. Voditeljic­a Zavoda za intenzivnu pedijatrij­u dr. Branka Polić iz splitskog KBC-a kazala je jučer da su djeca na respirator­u i da im sve vitalne funkcije održavaju s lijekovima. Inače, muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u kadu.

 ??  ??
 ??  ?? Dva policajca koji su bili na očevidu na brodu Atlantia u Hvaru osjetili su slabost te su pregledani na Hitnoj u Hvaru. Kod njih navodno nije riječ o trovanju.
Dva policajca koji su bili na očevidu na brodu Atlantia u Hvaru osjetili su slabost te su pregledani na Hitnoj u Hvaru. Kod njih navodno nije riječ o trovanju.
 ??  ?? Poznati menadžer Vinci umro je prije dolaska Hitne. Talijani pišu da je uživao velik ugled u društvu
Poznati menadžer Vinci umro je prije dolaska Hitne. Talijani pišu da je uživao velik ugled u društvu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia