24sata

NAKON ŠEST GODI RONIOCA NA 50 M

IZVUKLI OSTATKE Ronilac je primijetio u moru ronilačku opremu. Policija je našla tijelo. Čeka se potvrda je li riječ o Poljaku Beniaminu Wrobelu nestalom 2013. godine...

-

Piše: IVAN GRGAT, BOGDAN BLOTNEJ

Policijski ronioci izvukli su u utorak u podne tijelo ronioca s opremom koje je istrunulo i pojedeno do neprepozna­tljivosti u moru u mjestu Sveta Marina kraj Rapca. Identitet će moći utvrditi analizom DNK.

Kako doznajemo, tijelo se nalazilo na dubini od 50 metara. Zamijetio ga je češki ronilac prije nekoliko mjeseci. Kad su se stvorili uvjeti, jer je vidljivost na toj dubini bila izrazito loša, policija je zaronila na to mjesto. Prevezli su ga na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije. Neslužbeno doznajemo da bi se moglo raditi o Poljaku Adamu Beniaminu Wrobelu, koji je na tom području nestao 2013. Na poziciji Rt Svete Marine zaronio je sam, opremljen bocom zraka zapremnine sedam litara te odjeven u crno-plavo ronilačko odijelo s pojasom za brzo izranjanje. Njegovi prijatelji, također Poljaci, čekali su da se pojavi na površini, ali nije izašao u predviđeno­m vremenu. Njegov nestanak na recepciji autokampa Sveta Marina, u kojem su boravili, prijavili su nekoliko sati kasnije. Pokrenuta je velika akcija traganja u kojoj su utvrdili da nestali Poljak nije bio prijavljen ni u jednom ronilačkom centru u Marini. Svi ronilački centri su se po primitku obavijesti o potrazi za nestalim dragovoljn­o uključili u potragu te pomagali policiji i Lučkoj kapetaniji.

Na mjestu nestanka podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a ondje su jake morske struje. Snažan sjeveroist­očni vjetar dodatno je otežavao potragu pa je akcija nakon drugog dana bila obustavlje­na. Potraga se kasnije nastavila, zaronili su nekoliko puta, ali bez uspjeha. More je bilo mutno pa je Poljak proglašen nestalim.

 ??  ?? Poljak je u more pokraj Rapca zaronio sam.
Poljak je u more pokraj Rapca zaronio sam.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia