24sata

S NAMA TRENIRAJU I TURISTI

FIT I NA GODIŠNJEM Kristina i Filip potiču ljude svih dobnih skupina da treniraju s njima na odmoru

- Piše: PINO ŠALE

Uz šum valova i zalazak sunca, na rivi u Svetom Filipu i Jakovu kraj Zadra vježbaju Kristina Lisec (31) i Filip Šarić (28).

Mladi par se upoznao na petoj godini studija na zagrebačko­m Kineziološ­kom fakultetu, a prije nekoliko godina rodila se ideja kako bi svoju strast prema zdravom životu i vježbanju mogli prenositi na turiste. Kristina je završila smjer za fitness, a Filip za kondicijsk­u pripremu sportaša. Tijekom godine žive na zagrebački­m Vrbanima, a ljeti su u okolici Zadra. I tako u suradnji s Turističko­m zajednicom i Općinom već četiri godine svaki dan, uz zalazak, vježbaju na plaži. - Ideja se rodila spontano. Uvijek smo htjeli pokrenuti nešto svoje i tako je nastao projekt ‘Stay Fit & Joyful’. Htjeli smo obogatiti turističku ponudu. Osmislili smo program i prezentira­li ga Turističko­j zajednici i oni su prihvatili.

NA TRENINGE STIŽU TURISTI

Tako smo počeli i evo nas već četvrtu sezonu zaredom, svaki dan u isto vrijeme. Ideja je bila potaknuti ljude svih dobnih skupina na rekreacijs­ku aktivnost i zdrav način života, u čemu smo i uspjeli kaže Kristina.

Inače, naziv projekta je izvedenica prvih slova imena Sveti Filip i Jakov. Ona na plaži vježba pilates, a Filip radi treninge snage i izdržljivo­sti. Na njihove treninge tako s guštom dolaze turisti koji su na odmoru, a neki od njih već godinama vježbaju s njima. Nakon ideje vježbanja na plaži, rodila im se ideja i da zajedno otvore fitness centar. - Otvorili smo ga na Vrbanima prije dvije godine, a ideja je došla baš zbog treninga koje radimo na plaži - kažu. Također, osmislili su i trenažne programe “Project 56” i “Project 84” u trajanju od osam i 12 tjedana.

- Naši programi donose upravo ono zbog čega su se ljudi odlučili na njih, a to je rezultat - zadovoljno kažu. O receptu za zdravo tijelo mladi par kaže da je redovita tjelesna aktivnost i konzumacij­a raznolike, nutritivno bogate hrane ključ za uspjeh.

KLJUČNA JE PRAVILNA PREHRANA

- Formula je laka, ali je nije lako održavati - smije se Filip. - Zdrav život bi trebao biti naša svakodnevi­ca i životni stil - ističe Kristina i poziva ljude da odaberu aktivnost koju vole te da je prakticira­ju barem tri puta tjedno. Kaže kako veliku ulogu ima i pravilna prehrana - što više povrća, voća, mesa i ribe, a što manje ugljikohid­rata i šećera.

 ??  ??
 ??  ?? NA PLAŽI TRENIRAJU ČETIRI GODINE Dok Kristina na plaži vježba pilates, Filip radi vježbe snage i izdržljivo­sti. Treninzi počinju svaki dan u isto vrijeme, u 19 sati, a vježba se uz čarobni zalazak sunca.
NA PLAŽI TRENIRAJU ČETIRI GODINE Dok Kristina na plaži vježba pilates, Filip radi vježbe snage i izdržljivo­sti. Treninzi počinju svaki dan u isto vrijeme, u 19 sati, a vježba se uz čarobni zalazak sunca.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia