24sata

Dost ništa ne može platiti ni nadoknadit­i

OSVAJAJU I NAGRADE ZA SVOJE SUVENIRE POSAO I DOĐE TU DA ŽIVIMO SVI ZAJEDNO. PRISTAO JE I SAD ZAJEDNO UŽIVAMO U ŽIVOTU

-

dobili nagradu Udruge poslovni klaster ‘Hrvatski otočni proizvod’ za originalne tradiciona­lne otočke proizvode. Jako smo ponosni na to. Suprug izrađuje suvenire te uporabne predmete od maslinova drveta, poput svijećnjak­a, križeva, tacni, zdjela i zdjelica, žlica, ma svašta - pohvalila ga je Senka.

Suveniri oduševljav­aju turiste, a i ona je pronašla način da ih uklopi u ono što radi.

KLIMA JE ODLIČNA I BLAGO SE HRANIMO

- Željko i za mene izrađuje male bobice od maslinova drveta, koje onda kombiniram sa školjkama i izrađujem nakit od toga. Uz sve to, imamo apartmane, uredili smo ih u ovoj našoj kući. Mogu vam reći da stalno imam gužvu, a uopće nisam osjetila ovu srpanjsku rupu o kojoj svi govore. Apartmani su mi popunjeni do studenoga. Živimo mirno i skromno, ali ovaj mir i radost s kojima se budimo ništa ne može platiti ni nadoknadit­i. Sve što radimo, radimo za sebe. Hranimo se zdravom, domaćom hranom. Tu je klima odlična, priroda blaga, ma uživamo - rekla nam je Senka dodajući kako mlađi sin ima neke planove da bi s obitelji došao živjeti s njima te da će se i oni preseliti na selo.

- Znate, kad prilazim Opatiji i kad je vidim onako s ceste, zaigra mi srce, ali nakratko. Čak me više ne vuče ni šetnja kroz Opatiju. Prije koji mjesec suprug i ja smo došli do Rijeke, stali popiti kavu, no kad smo vidjeli gužvu i promet, odustali smo. Grad nas deprimira, a ovdje imamo sve što nam treba - zaključila je Senka.

 ??  ?? Imaju masline starije od 550 godina pa je Željko počeo raditi fne suvenire. Dosad su četiri puta dobili nagradu Udruge poslovni klaster ‘Hrvatski otočni proizvod’ za originalne tradiciona­lne otočne proizvode.
Imaju masline starije od 550 godina pa je Željko počeo raditi fne suvenire. Dosad su četiri puta dobili nagradu Udruge poslovni klaster ‘Hrvatski otočni proizvod’ za originalne tradiciona­lne otočne proizvode.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia