24sata

MA KAKVA RIŽA, ŽIVOT SU ĆEVAPI

KINESKA ČETVRT U DALMACIJI Bauštelci koji grade Pelješki most otkrili su nam što im se najviše sviđa u Hrvatskoj

-

Piše i snimio: DENIS MAHMUTOVIĆ

Iako na prvi pogled tako izgleda, Komarna nije obično dalmatinsk­o mjesto.

Ova simpatična varoš na jugu Hrvatske danas predstavlj­a privremeni dom stotinama kineskih bauštelaca koji grade Pelješki most.

- Ma sve je drukčije, ovo je drugo mjesto. Ajde, sad smo se već navikli pa ti više nije čudno hodati i odjednom sresti deset Kineza. Ali sve se promijenil­o govori nam Ivo Jerković, okretni 24-godišnji vlasnik vile Bili, koja pruža smještaj sedamdeset­ak kineskih inženjera i šefova. Oni spavaju tu kod Ive, dok su ostali radnici u kontejneri­ma pri gradilištu. Iznajmio im je vilu na tri godine i, što

 ??  ?? Oko 400 Kineza gradi Pelješki most, a smjestili su se u apartmanim­a i kontejneri­ma u Komarni. Kako kažu, stalno rade, ali i oni ponekad nađu vremena za opuštanje. Vole igrati košarku i nogomet, a draga im je i naša hrana. Kad im je puna kapa svega, sjednu uz more i s pivom u ruci uživaju u suncu.
Oko 400 Kineza gradi Pelješki most, a smjestili su se u apartmanim­a i kontejneri­ma u Komarni. Kako kažu, stalno rade, ali i oni ponekad nađu vremena za opuštanje. Vole igrati košarku i nogomet, a draga im je i naša hrana. Kad im je puna kapa svega, sjednu uz more i s pivom u ruci uživaju u suncu.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia