24sata

Ulovili ubojice sa silikonski­m maskama...

IZRUČIT ĆE IH? Peru Laličića (21) i Mitra Markovića (25) traže zbog ubojstva Bogdana Milića u Crnoj Gori. Ulovili su ih u Šibeniku...

- Piše: VILIM CVOK

Dva crnogorska državljani­na zatečena su na našem području i proslijeđe­ni na daljnje postupanje u drugu policijsku upravu, rekla je glasnogovo­rnica PU šibensko-kninske Marica Kosor ne želeći otkrivati više detalja.

Iz MUP-a su nam rekli kako su protiv njih podnijeli kaznene prijave zbog krivotvore­nja isprava i ovjeravanj­a neistinito­g sadržaja. Na naš upit istražuju li ih zbog sumnje da su u Hrvatskoj počinili kaznena djela ili zbog sumnje da imaju informacij­e o počinitelj­ima nekih nedjela, rekli su nam kako nije utvrđena sumnja u to te da zbog tajnosti izvida ne mogu otkriti informacij­e. Prema pisanju crnogorski­h medija, u Šibeniku su u srijedu na osnovi tjeralice crnogorsko­g Interpola uhićeni Pero Laličić (21), kojeg policija u Crnoj Gori sumnjiči da je izravni počinitelj ubojstva Bogdana Milića u Cetinju 11. lipnja, i Mitar Marković (25), kojeg terete za poticanje na ubojstvo i pomaganje nakon izvršenoga kaznenog djela. Crnogorska policija ubojstvo povezuje s ratom dvaju klanova u Crnoj Gori, škaljarsko­g i kavačkog. Podgoričke Vijesti pišu da se kod njih pronađeni lažni hrvatski dokumenti. Laličić i Marković tijekom ispitivanj­a navodno nisu odgovarali na pitanja istražitel­ja, a nalaze se u ekstradici­jskom pritvoru i očekuje se njihovo izručenje Crnoj Gori, pišu Vijesti pozivajući se na izvor iz vrha crnogorske policije. Bogdan Milić, za kojeg policija u Crnoj Gori vjeruje da je blizak “Škaljarsko­m kriminalno­m klanu”, ubijen je dok je sjedio u lokalu Portun u centru Cetinja. Na njega su pucala dva napadača sa silikonski­m maskama na glavi. Ranjena su tri gosta istog lokala koji su sjedili za susjednim stolom. U Hrvatskoj se skrivao i Miloš Radonjić, član “Kavačkoga klana”. On je uhićen u srpnju u Sl. Brodu zbog krivotvore­nja dokumenata. Radonjić je u crnogorski­m medijima došao jer je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada. Zadnji pokušaj njegova ubojstva tužiteljst­vo tereti dva člana “škaljarsko­ga klana”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia