24sata

DUO SEKE

ZVIJEZDE DIJASPORE Sestre Jakić, blizanke hrvatskih korijena, zapalile su Njemačku!

- Piše: MISLAV BOSANČIĆ

Halo, Hrvatska! Da se upoznamo, mi smo sestre Jakić, kažu nam u predstavlj­anju atraktivne Njemice hrvatskih korijena. Svoja imena nam ne žele otkriti, poručuju nam da ih zovemo “Blizanke” jer to najviše vole. Iako su hrvatskoj javnosti potpuno nepoznate, u Njemačkoj su pravi hit. Njihove objave na Instagramu prati gotovo 200.000 ljudi, gostuju po emisijama, igraju nogomet s igračima iz Bundeslige... - Imamo 22 godine i živimo u okolici Koelna. Baš nas svi zovu ‘Blizanke’, a imena iz marketinšk­ih razloga ostaju tajna. Naši roditelji su rođeni u blizini Odžaka, a u Njemačku su se preselili zbog rata - pričaju nam simpatične sestre.

‘TKO ZNA, MOŽE USPJETI...’

Nisu one tipične influencer­ice. Uz to, vode i uspješan biznis, ali i studiraju.

- Sve same financiram­o putem marketinga. Bilo da su to fakultet, automobil, stan... U marketingu radimo dvije godine, a imamo i vlastitu kompaniju koja se zove jakictwins GbR.

Iako su živote provele u Njemačkoj, priznaju nam da ipak njihovim venama teče vrela balkanska krv. - Tamo smo rođene i tamo smo cijele naše živote, ali ipak smo puno više odrasli s hrvatskom i bosanskom kulturom - pričaju sestre. Kako svako ljeto provode na plažama našeg lijepog Jadrana, zanimalo nas je što misle o razlikama u životu u ove dvije države.

- Život u Njemačkoj ipak nudi više mogućnosti. Ima i više posla, ali mi stvarno vjerujemo kako se svugdje može uspjeti ako se puno radi. U Hrvatsku dolazimo svako ljeto. Posjetimo obitelj kraj Širokog Brijega i Odžaka te se onda spustimo na more - kažu nam blizanke Jakić.

PRVO FAKULTET, PA NOVE POBJEDE

Atraktivni­m blizankama redovito se upucavaju, bilo to u Njemačkoj ili Hrvatskoj, ali ljubav im trenutačno nije visoko na listi prioriteta.

- Nismo u vezama niti smo zaljubljen­e. Želimo se usmjeriti prema obvezama na fakultetu i poslu. Planiramo našu modnu marku proširiti na sve strane da se može nabaviti svugdje u svijetu. Naš brend već se sad može naručiti u Hrvatskoj i u BiH, a za budućnost imamo velike planove. No prvo treba završiti fakultet, a onda ćemo se skroz ubaciti u marketinšk­e vode - nastavljaj­u s pričom simpatične blizanke.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia