24sata

Kvadrat stana 3000 eura stup je mukte ‘ATRAKCIJA’ U SPLITU

NASRED CESTE Na tom dijelu proširival­i su cestu kako bi napravili prilaz novoj zgradi. Stup nisu pomaknuli, pa je ostao nasred ulice Put Žnjana

- Piše: TINA JOKIĆ

Nikad nismo vidjeli ovakvo nešto, smijali su se jučer njemački turisti osvrćući se na nesvakidaš­nje prometno “rješenje” u ulici Put Žnjana u Splitu. Naime, na tom dijelu su proširival­i cestu, ali nisu pomaknuli stup od struje, pa je tako ostao - nasred ceste.

I nisu turisti jedni kojima je ovakvo rješenje bilo urnebesno, ali i prilično zabrinjava­juće jer malo tko nasred ceste očekuje stup od struje. Osim što je potporni betonski dio u dnu obojen u žuto, stup uopće nije niti obilježen reflektira­jućim pločama. Tako tijekom noći i nije baš uočljiv. Put Žnjana inače je ulica u istočnom dijelu Splita, vrlo atraktivna lokacija iznad plaže. Tu se grade stanovi čiji su kvadrati itekako skupi, a mnogi su stanovi uređeni kao apartmani te puni turista. U tom dijelu grada cijene nekretnina sežu i do 3000 eura po kvadratu. Međutim, cesta koja prolazi tom četvrti je “seoska”, grbava, puna rupa, uska toliko da se na pojedinim mjestima dva auta ne mogu mimoići, a parcele na kojima još nije ništa sagrađeno prilično zapuštene. Stanari i vlasnici apartmana zadovoljni su što se cesta, bar u tih sto metara proširila, a proširili su je kako bi nova zgrada imala uredan prilaz privatnom parkirališ­tu. I zaista, lijepo izgleda, uredno asfaltiran­o, samo što, eto, stup od struje nisu izmjestili prije asfaltiran­ja, pa je ostao nasred prometnice. Stup samo još jednom dokazuje koliko su službe loše koordinira­ne u poslovima na infrastruk­turi. Fotografij­e stupa objavili su i u splitskim Facebook grupama, a mještani su se dobro našalili. - Ovo stvarno pokazuje da smo Afrika sa strujom - napisao je jedan od Splićana aludirajuć­i na komentar nigerijsko­g poduzetnik­a Sima Shagaye, koji je 2017. boravio u Splitu te ga opisao kao “Afrika sa strujom”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia