24sata

VOZIMO SLALOM IZMEĐU AUTA I SPAŠAVAMO LJUDE

SPAS NA 4 KOTAČA Volonteri Crvenoga križa za vikend su pružali pomoć Njemici koja se onesvijest­ila kraj auta. Upravo je dehidracij­a najčešći razlog za intervenci­je

- Piše: DIANA MARIĆ

Dođite brzo, djevojci je slabo! U vozilu je, jako je blijeda! Volonteri Crvenoga križa odmah priskaču u pomoć. Njemica u dvadesetim godinama izašla je izvozila, ali je, vjerojatno zbog razlike u temperatur­i, odmah pala u nesvijest pored automobila. Volonteri joj podižu noge, daju joj izotoničke napitke jer je dehidriral­a i ona ubrzo dolazi k sebi. Još dvadesetak minuta su s njom te potom ona sjeda u vozilo. Puno je bolje. Situacija poput ove koja se odigrala u subotu oko 17 sati, u srcu turističke sezone, na Istarskom ipsilonu jako je puno. Osobito dok se u kolonama čeka pred granicom i po četiri-pet sati.

PRVI PUT U HRVATSKOJ

Od početka kolovoza ove godine, prvi put u Hrvatskoj, “motorizira­ni” Crveni križ u suradnji s Bina Istrom na quadovima, potpuno opremljeni­ma za pružanje pomoći, pomaže turistima koji u kolonama čekaju na graničnom prijelazu. Gosti koji su odabrali Istru za godišnji odmor te na putovanje išli Istarskim ipsilonom bili su pozitivno iznenađeni ovakvim načinom “ispraćaja” iz naše zemlje. Ravnatelji­ca Crvenoga križa, Sandra Stipanov, kazala je da je do sada bilo puno intervenci­ja ekipe na “četverocik­lu”, ali su sve uglavnom manje zahtjevne. Nasreću, nije bilo ozbiljniji­h spašavanja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia