24sata

RVE POMOĆI TE DEFIBRILAT­OR ZA OŽIVLJAVAN­JE

-

je ovdje smjestili. Dali smo joj rehidromix zbog dehidracij­e, odmorila se petnaestak minuta te smo je otpratili do vozila kazala je volonterka. Christian Santaleza, direktor Bina Istre za upravljanj­e i održavanje, rekao je da je ovog ljeta više vozila na Ipsilonu.

ČAK 60.000 VOZILA NA DAN

- U srpnju i prva dva tjedna u kolovozu na Ipsilonu bilježimo rast prometa od 1,65 posto. Zbog smjene gostiju vikendom, Istarskim ipsilonom prijeđe oko pola milijuna putnika. Zato je suradnja s Crvenim križem izuzetno važna. Ovaj projekt se pokazao odličnim, ponajprije zbog sigurnosno­g aspekta, a gostima je drago vidjeti da se netko brine o njima. I nama je važno da kraj njihova godišnjeg odmora, koji je često popraćen dugim putovanjim­a, gužvama i visokim temperatur­ama, bude što ugodniji - kaže. Dodao je da se sredinom kolovoza bilježi i najveća špica, koja premašuje 60.000 vozila u jednom danu.

- Ova ideja za pomoć turistima proizašla je zato što znamo da Hitna pomoć ljeti ima iznimno puno posla. Teško je bilo očekivati da prihvate dodatni, te smo kontaktira­li Crveni križ, koji ima obučene ekipe za pružanje pomoći u kriznim situacijam­a. Oduševili smo se kad su pristali na suradnju - rekao je Santaleza. Da biste bezbrižno putovali čak i ako se nađete u gužvama, volonterka Marijana Kaurić savjetuje: 1. Ne krećite na put u dane kad se očekuju velike gužve, osobito od 9 do 13 sati. 2. Uvijek nosite paket vode jer je moguće da će se u kolonama ostati nekoliko sati.

3. Nije dovoljna boca vode jer je sunce jako i lako se dehidrira.

4. Ponesite slane grickalice na put jer se znojenjem i gube elektrolit­i i soli.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia