24sata

Poginuo reprezenta­tivac u futsalu: Zatajilo mu srce?

IGRAO ZA REPKU Andro Zarač (19) poginuo je na mopedu u Dubrovniku. Udarili su u brdo

- Pišu: J. TOLIĆ, B. BLOTNEJ, F. LEPAN, R. BOGELJIĆ

Andro je od djetinjstv­a bio nogometaš i teško nam je zbog ove tragedije. Igrao je za nas još kao kadet i kasnije prešao u prvu momčad. Igrao je i za reprezenta­ciju. Koliko znam nije se žalio na neke bolesti, izbivao bi jedino zbog povreda noge.

Ispričao nam je to jučer Siniša Bačić, tajnik Malonogome­tnog kluba Square iz Dubrovnika, za koji je igrao stradali nogometaš Andro Zarač (19). Poginuo je jučer u prometnoj nesreći nešto iza ponoći dok je vozio moped iz Dubrovnika prema Sustjepanu. S njim je bila i suvozačica (18). Na predjelu Batahovine je, iz još neutvrđeno­g razloga, mopedom skrenuo naglo desno i udario u brdo. Nakon udara su i Andro i djevojka pali na cestu, a moped je nastavio nekontroli­rano voziti dalje. Oboje su nosili kacige, a brzina navodno nije bila velika. Kad su do mladića stigli liječnik i tehničar, bio je bez svijesti. Zarača su pokušavali oživjeti gotovo 45 minuta, ali nažalost nisu uspjeli. Tijelo su prevezli na obdukciju nakon koje će utvrditi točan uzrok smrti. Pretpostav­ljaju kako mu je zatajilo srce. Njegova suvozačica prošla je sa samo lakšim ozljedama. Kako pričaju prijatelji, Andro je prije nesreće bio na turniru na Kantafigu.

- Nažalost, zatekla nas je najtužnija moguća vijest. Ostali smo bez našeg mladog igrača, tuga je velika te želim u ime kluba izraziti sućut obitelji i da su naše misli s njima u ovim teškim trenucima - rekao je Željko Raguž, predsjedni­k MNK Square. Na motociklu je u nedjelju navečer kraj Slavonskog Broda smrtno stradao i muškarac (42). Poginuo je na Zapadnoj veznoj cesti koja vodi prema granici s BiH, dok je jučer u Stankovcim­a kraj Zadra u sudaru dva auta i kamiona poginuo muškarac (50). Još troje ljudi zadobilo je ozljede.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nije bio pri svijesti. Bolničari su ga 45 minuta
pokušali oživjeti na cesti
Nije bio pri svijesti. Bolničari su ga 45 minuta pokušali oživjeti na cesti
 ??  ?? Zarač je od djetinjstv­a
trenirao judo i mali
nogomet
Zarač je od djetinjstv­a trenirao judo i mali nogomet

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia