24sata

ALEDIO? e se zalediti i motor staje’

-

i čeka vještačenj­e. Vlasnik pilotske škole Ecos iz Zagreba, Miljenko Bucalović, unajmio ju je od Aerokluba Penkala. Kaže da je prije 20-ak dana bila na velikom servisu i da je odlično radila.

‘LIVADU BI TEŠKO PREŽIVJELI’

- Šteta je velika jer je prilikom slijetanja dosta udarala. Osigurana je kasko, no vidjet ćemo što će osiguranje reći. Čekam vještačenj­e koje nije garancija da će se znati što se dogodilo - kaže nam Bucalović. Ograđujući se od zaključaka, pojašnjava nam što je po njegovu mišljenju mogao biti uzrok kvara:

- Moguće je da se karburator, odnosno rasplinjač zaledio, jer tad motor staje. Kad sletite i

VRHUNSKI JE REAGIRAO

kad se odledi, motor radi kao da nikad ništa nije ni bilo. No to je samo neka moja pretpostav­ka. Nakon što motor pregledaju vještaci i sam ću sve još jednom pregledati - kaže Bucalović koji leti već 40 godina. Dodaje da je u trenutku sletanja, Cessna je imala još 50 litara goriva zbog čega je postojala velika opsasnost da se pri udaru zapali. Ponosan je na reakciju svojega pilota jer smatra da je u teškim ternucima i kratkom vremenu pronašao najbolje rješenje. - Odlično je to izveo, jer da su išli na livadu i udarili krilom, zapalili bi se i teško da bi izašli živi. Na tom dijelu i nema livade koja bi bila pogodna za slijetanje jer je sve puno velikih kamena i rupa - rekao je.

 ??  ?? Teodor Goričanec Cessnu je
spustio na autocestu
Teodor Goričanec Cessnu je spustio na autocestu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia