24sata

Glavaš prodaje vilu, gradili je donacijama

NAJAM NIJE IŠAO Stavio ju je na Booking, ali gosti ne stižu. U njoj je noćio Mamić, a sad je pozvao Škoru s bendom

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Zovu je ‘Villa Croatica’, širi se na vrhu brda u hercegovač­kim Drinovcima, pogled s nje puca na Imotsku krajinu, ima pet luksuznih soba i ispred nje već neko vrijeme stoji natpis ‘Za prodaju’. Izgradili su je 2009. kako bi u njoj bio iz Hrvatske odbjegli Branimir Glavaš nakon što je nepravomoć­no osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin. Bilo je to vrijeme kada se Glavaševo suđenje predstavlj­alo kao montirani proces, no Glavaš je i dalje uživao veliko povjerenje prijatelja, suboraca, gospodarst­venika i političkih sljedbenik­a. Zato su mu oni uplaćivali velike donacije kako bi se ova vila za njega što brže izgradila. Donaciju je dao i njegov dugogodišn­ji veliki prijatelj Zdravko Mamić.

- I sam sam se iznenadio iznosima koje su uplaćivali za kuću, kao da su se nadmetali tko će dati više. Ne želim reći koliko je dao Mamić. Posjetio me nekoliko puta, bio mi je podrška, a i ja sam sad njemu. Kad god dođem u Hercegovin­u odem do njega. On je moj prijatelj i ja ga se ne odričem ma što god bilo - kaže Glavaš koji ga i dalje smatra najvećim hrvatskim sportskim menadžerom ‘kojemu trebaju svi skinuti šešir do poda’. Glavaš je u vili imao sastanke s čelnicima svoje stranke HDSSB. Sada je prodaje. Kaže, on i sin Filip rijetko su tamo. Htjeli su je iznajmljiv­ati, na Bookingu se daje za 600 eura po danu.

- No, nismo još imali nikakve goste. Javljali su se neki Arapi ali odustanu kada saznaju da je kuća zapravo u katoličkom dijelu - kaže Glavaš. S njim smo razgovaral­i upravo kad je bio u vili. Ne vjeruje da će se netko javiti da je kupi, ali su postavili tablu s takvim natpisom za prodaju ‘ako netko ipak naleti’. U međuvremen­u je pozvao da u njoj prenoći Miroslav Škoro koji 8. rujna u Drinovcima treba imati koncert.

 ??  ?? RIJETKO U NJOJ Glavaš samo ljetni nekad bude u vili
RIJETKO U NJOJ Glavaš samo ljetni nekad bude u vili
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia