24sata

Za mene je to nedopustiv­o. To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

-

I on je uputio ispriku obitelji zbog napada vojnika na 14-godišnjaka.

- U kontaktu sam s načelnikom Glavnog stožera i dao sam zadaću da se obitelj posjeti te da im se i osobno ispričamo u ime cijele Hrvatske vojske. Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Golema većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanst­vena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske - istaknuo je ministar Krstičević.

OSJEĆAM SE NEMOĆNO

I dva dana nakon incidenta obitelj je u šoku. Nije im jasno kako se to moglo dogoditi.

- Do sada se nikad nismo našli u sličnoj situaciji. Kao što sam već rekla, moj sin je vrlo otvoren, omiljen u društvu, dobar je, nikad nije bio u sukobu ni s kim niti se našao u bilo kakvom problemu. Očito se našao na krivome mjestu u krivo vrijeme. A što je bilo u muškarčevo­j glavi, to može samo on reći. S roditeljsk­e strane osjećam se dosta loše. Žao mi je sina što je ovo pretrpio, a ja se osjećam nemoćno, kao da sam ga trebala zaštititi i obraniti, a nisam uspjela - govori majka dječaka. Podsjetimo, 14-godišnjak se s tri prijatelja igrao na obali rijeke. Ušli su u čamac uz obalu, na što je muškarac koji ga koristi i živi kraj obale letvom krenuo prema djeci. Svi su uspjeli pobjeći osim 14-godišnjaka koji je s tla htio uzeti svoj mobitel i novčanik koje je tamo odložio, Muškarac ga je dohvatio za vrat i bacio na tlo te letvom zamahnuo prema njegovoj glavi. Dječak je uspio glavu zaštititi rukom, a muškarac ga je snažno udario po ruci i zadao mu prijelom podlaktice.

Bude li izbačen iz vojske, majka kaže kako bi to značilo da je pravosuđe odradilo kvalitetan posao, čime bi se i odaslala poruka za ubuduće, jer ovo ne bi nikome poželjela. Osim izbacivanj­a iz vojske, napadaču za nanošenje teških tjelesnih ozljeda prijeti i zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

– Jer ovo je prošlo više nego dobro, sad kad su se slegli dojmovi i kad razmišljam što je moglo biti. Da se sin rukom nije obranio, dobio bi udarac u glavu, a o posljedica­ma niti ne želim ni razmišljat­i - govori nam majka.

NE MOŽE IĆI U ŠKOLU

Policija je 43-godišnjaka po prijavi Hitne uhitila, a ispitan je na nadležnom odvjetništ­vu, s kojeg je pušten da se brani sa slobode. Umjesto da u ponedjelja­k sjedne u školske klupe, 14-godišnjak s gipsom na ruci do daljnjega ostaje kod kuće i u ponedjelja­k s majkom ide na kontrolni pregled u Opću bolnicu Gospić.

– U ponedjelja­k idemo na kontrolu i vidjet ćemo što će nam reći kirurg, je li sve u redu s rukom i daljnji tijek liječenja te kad bi mogao krenuti u školu - zaključuje majka.

 ??  ?? MORH je uputio ispriku obitelji i osuđuje napad svojega vojnika
MORH je uputio ispriku obitelji i osuđuje napad svojega vojnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia