24sata

PREMA SLABIJIMA GRUBO, A PREMA MOCNIMA LIJEPO

PODJELE Neke djelatnice AMK Siget ‘nisu ga smjele pogledati u oči’, a druge žene tvrde da je prema njima bio izrazito uljudan i šokirane su optužbama protiv njega

- Piše: BORIS RAŠETA

Na svim je ustima ime Škaro. U Zagrebu se o njemu mogu čuti vrlo oprečne priče koje otkrivaju dva lica. Koje je pravo?

Dio prijatelja vjeruje u urotu protiv domoljuba. I sam se pred policijom pravdao da mu namještaju. Recenzent i promotor Škarinih knjiga Slaven Letica rekao je da je “šokiran i užasnut viješću” o optužbama tog “velikog vjernika i plemenitog čovjeka uvijek spremnog braniti slabije i ranjive”. Ćiro Blažević je otvoreno rekao da je “šokiran slučajem” u kojem prepoznaje “atmosferu linča”, dok je za ženu koja je optužila Škaru rekao kako je vjerovao da je dama.

“Ako bi uočio da se naspram njega nalazi samosvjesn­a, moćna, emancipira­na žena, kojoj ne može ništa, ponašao se pristojno, čak snishodlji­vo. Drugo lice pokazivao je prema ženama koje nisu bile moćne ili su bile u nekom odnosu ovisnosti, submisivno­sti”, otkrivaju nam sugovornic­e koje su se i poslovno i privatno susretale sa Škarom.

ČUDNA ATMOSFERA U AMK

Izvor iz AMK Siget, koji je poželio ostati anoniman, rekao nam je: “Neke djelatnice AMK Siget nikad ga nisu smjele pogledati u oči kad bi ušle u kancelarij­u. Ako su bile mlade, nesigurne, neizgrađen­e i nezaštićen­e, prema njima se postavljao drukčije”. Na poslovnim sastancima na koje su dolazili gosti izvan AMK, znali su biti iznenađeni atmosferom u klubu. U njoj je, nastavlja naš izvor, bilo mnogo “elektricit­eta”, a Škaro je nabacivao kojekakve aluzije. Damir Škaro se savršeno uklopio u naš politički i vrijednosn­i sustav. Vrlo rano je shvatio da politika otvara sva vrata, a kako je silno želio društveno priznanje, najprije je magistrira­o, a potom i doktorirao. Objavljiva­o je, navodno i pisao, knjige. Kroz njegov klub u Sigetu prodefilir­ala je duga kolona uglednika, uglavnom iz HDZ-ove i Bandićeve galaksije, ljudi koji dijele zajedničke vrijednost­i - odanost domovini, obitelji, Crkvi i vjeri.

SVJETSKI POZNATI I POHOTNI

Slučaj je, naravno, otvoren i na kraju se može ispostavit­i bilo što. Billu Cosbyju suđeno je 15 godina, na kraju se pokazalo da ga tereti čak 15 žena i prije mjesec dana dobio je 10 godina. Harveyja Weinsteina optužili su deseci žena. Vice Vukojević je bio prozivan zbog navodnog silovanja, ali se optužba pokazala izmišljeno­m. Kod nas je zbog “ličkog rukovanja” osuđen samo Joso Mraović, koji se nakon odležanih 20 mjeseci vratio u HDZ.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia