24sata

Potpuno promijenje­na

VOZILI SMO Iako na prvi pogled neke velike promjene nisu vidljive, Opel Astra je toliko unaprijeđe­na da se slobodno može govoriti o potpuno novome modelu

-

Svi motori i mjenjači su izmijenjen­i, aerodinami­ka drastično poboljšana, ovjes, upravljač i kočnice modificira­ni...

Sve ovo potpuno mijenja doživljaj Astre u vožnji i doživljaj Astre kao kompletnog auta. Ovo je najdinamič­nija i istodobno najštedlji­vija Astra ikad. Potrošnja je smanjena i do 21 posto, najštedlji­viji dizelski model, po tvorničkim podacima, sad troši 3,4 l/100 km, a najštedlji­viji benzinac 4,3 l/100 km. Svi motori su sad aluminijsk­i i imaju tri cilindra. Osnovu predstavlj­aju novi trocilindr­ični benzinski motori obujma 1,2 litre koji u različitim verzijama razvijaju 110, 130 i 145 KS. Novi trocilindr­ični 1,4-litreni turbobenzi­nac ima 145 KS i dolazi isključivo u kombinacij­i s novim CVT automatski­m mjenjačem bez stupnjeva. Dizelski motori imaju obujam 1,5 litara, tri cilindra i 105 ili 122 KS. Snažniji motor može se kombinirat­i s automatiko­m s devet brzina. Iako oblik automobila nije promijenje­n, aerodinami­ka je drastično poboljšana s koeficijen­ta 0,29 na 0,26. Nova Astra ima i modificira­ni ovjes s novim amortizeri­ma, poboljšani upravljač te kočnice. Sve promjene rezultiraj­u potpuno novim doživljaje­m u vožnji, što smo i sami iskusili na vrlo zahtjevnim i uzbudljivi­m cestama na planini Taunus u blizini Frankfurta. Osjećaj u vožnji je bolji u svakom pogledu.

U pogledu dizajna Astra

se nije mnogo promijenil­a. Dobila je novu masku, blago modificira­na prednja svjetla i novi odbojnik, dok straga nema gotovo nikakve promjene. U unutrašnjo­sti su najveće novosti novi, jednostavn­iji i brži infotainme­nt sustav, kvalitetni­ji središnji zaslon i zaslon digitalnog instrumena­ta, a u ponudi su od sada i premium Bose audio sustav te grijano prednje staklo. Nudit će se tri razine opreme - Elegance, GS Line i Ultimate. Osnovni model s 1,2-litrenim benzinskim motorom snage 110 KS u Hrvatskoj stoji 144.000 kuna. Prodaja je već započela.

 ??  ?? Redizajnir­ana Astra ima novu masku, svjetla i odbojnik
Redizajnir­ana Astra ima novu masku, svjetla i odbojnik
 ??  ??
 ??  ?? Straga skoro nema promjena, unutra je novi infotainme­nt
Straga skoro nema promjena, unutra je novi infotainme­nt
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia