24sata

Prosinečki dao ostavku, više nije izbornik BiH

PRESUDILI ARMENCI ‘Žuti’ je s Bih izgubio od Armenije (4-2) i odlučio da ne ide dalje

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

Kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli u tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik ima dosta vremena pripremiti ekipu za Ligu nacija, rekao je Prosinečki nakon poraza u Jerevanu od Armenije (4-2). Reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e izgubila je na gostovanju u Armeniji u šestom kolu kvalifikac­ija za Euro. Porazom su pali na četvrto mjesto ljestvice sa sedam bodova u šest utakmica, a ispred njih su Armenija s devet te Finska (12) i Italija (18). Plasman na Euro za njih je sve dalje, a poraz u Jerevanu je za Roberta Prosinečko­g bio posljednji susret na klupi BiH.

Nisam uspio motivirati reprezenta­ciju. Gajio sam nevjerojat­an optimizam, dao sam sve što sam mogao. Smatram da smo velika momčad, ali očigledno da nešto nije u redu, čim

nisam mogao Rekao je Prosinečki nakon poraza u Jerevanu ekipu dovoljno spremiti i motivirati, objasnio je ‘Žuti’. Prosinečki je izbornik Bosne i Hercegovin­e postao u siječnju 2018. godine. Od tada je odradio 18 utakmica s učinkom od sedam pobjeda, šest remija i pet poraza. Odveo je BiH u elitnu skupinu Lige nacija i s njima izborio ‘final four’ skupine B te se još može plasirati na Euro na natjecanju 8 od 10 najboljih trećeplasi­ranih iz kvalifikac­ija. No, Robi je ipak odlučio da je vrijeme za odlazak s klupe BiH.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia