24sata

Ludnica u Dagestanu, McGregor želi revanš

ČUDESNI DAGESTANAC Khabib je došao do 28. pobjede u karijeri, a ulice Dagestana u Rusiji bile su pune kao naše nakon SP-a

- Piše: BORIS TRIFUNOVIĆ

Khabib Nurmagomed­ov pobijedio je Dustina Poiriera i na uvjerljiv način zadržao pojas prvaka lake kategorije UFC-a. Bila je to njegova 28. pobjeda u karijeri, čime je nastavio neporaženi niz, a u UFC-u stigao do 12. uzastopne pobjede i tako se popeo stepenicu više do nedodirlji­vog Andersona Silve, koji je nanizao 16 pobjeda, od čega 10 obrana naslova. Odličnom izvedbom u Abu Dhabiju oduševio je svoje navijače u Dagestanu, u kojemu je zavladala totalna ludnica. Kao i Conor McGregor čuvenim “Conor efektom”, tako je i Khabib zaludio sunarodnja­ke koji su izašli na ulice pozdraviti svojega prvaka. Scene kao u Hrvatskoj tijekom Svjetskog prvenstva.

A vrlo brzo nakon Khabibove pobjede preko Twittera se javio Conor McGregor. Prošlo je skoro godinu dana otkako je Irac u listopadu 2018. izgubio od Khabiba i od tada se nije borio.

- Predbiljež­ite moj revanš u Moskvi - napisao je McGregor, aludirajuć­i na “neprijatel­jski” teritorij i event u Moskvi 9. studenog, na kojemu bi se Junior Dos Santos trebao susreti s Aleksander­om Volkovom. Koliko je taj revanš izvediv? Poprilično, ako pitate predsjedni­ka UFC-a Danu Whitea. Čelni čovjek UFC-a sinoć je na presici odgovarao na pitanja novinara i naglasio da je idući u redu za napad na Khabibov pojas Tony Ferguson. Dvojac je već četiri puta do sada trebao odraditi borbu, no svaki put se dogodila nepredviđe­na okolnost. Dva puta je zbog ozljede otkazao Khabib, dva puta El Cucuy. Ako Ferguson opet otkaže - uskače Conor McGregor.

Khabib je pobjedu nad Poirierom proslavio s papahom, kapom od ovčje vune za koju stanovnici Kavkaza kažu da se ne smije izgubiti niti skidati.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia