24sata

SUZE JER MU NISU DALI U ŠKOLU

SKANDAL U BRODU: Dječaku su ‘zaboravili’ dati asistenta

- NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

JE LI OVO ŠKOLA ZA ŽIVOT?

Naš sin ima autizam. Na prvi dan nastave za njega nije bilo pomoćnika, kažu očajni roditelji

RODITELJI UČENIKA IZ SLAVONSKOG BRODA KOJI IMA A AUTIZAM OGORČENI SU JER SU IM U ŠKOLI KAZALI KAKO JE ASISTENT NA EDUKACIJI

Pišu: FRANJO LEPAN, SNJEŽANA KRNETIĆ

Po prirodi sam vrlo emotivan. U ovom trenutku mogao bih reći svašta, ali ne želim naštetiti svojem djetetu. Razočaran sam ovako ‘divnim’ početkom školske godine, rekao je Hrvoje K., otac uplakanog prvašića (8) s autizmom, pred školom u Slavonskom Brodu.

Njegov sin sjedio je jučer ispred Osnovne škole Bogoslava Šuleka u Slavonskom Brodu i čekao pomoćnika u nastavi, ali on na prvi dan nastave nije došao. - Rekli su mi da je pomoćnik na obuci. Da napomenem, jedan je pomoćnik na troje djece. Baš divno - kaže ogorčeni otac. Fotografij­u uplakanog sina, kojeg su on i supruga danima pripremali za prvi dan škole, objavio je na društvenim mrežama. Razočarana majka Sanja razmišljal­a je tko je u cijelom lancu pogriješio.

- Zaključila sam ono čega sam, nažalost, i prije bila svjesna, da smo mi roditelji prepušteni sami sebi. I danas ću voditi dijete u školu, pisat ću ministarst­vu. Neću se predati. Ponudit ću da ostanem u razredu. Radila bih sve dok ne educiraju asistenta – rekla je majka.

 ??  ??
 ??  ?? Nesretni dječak morao je ostati pred školom. Roditelji su ga uplakanog odveli kući i pokušali utješiti
Nesretni dječak morao je ostati pred školom. Roditelji su ga uplakanog odveli kući i pokušali utješiti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia