24sata

Imati više veće plaće’

K posjetila je Osnovnu školu Gračani nas kreće reformska ‘Škola za život’

-

su im primjerima pokazali novine u nastavi - izveli su nekoliko eksperimen­ta, na klupama su imali udžbenike i svu potrebnu opremu za izvođenje eksperimen­ata. Budući da učitelje od sada očekuje više posla, Divjak je potvrdila kako očekuje da će imati veću plaću.

- Morate imati malo više povjerenja u mene, riješili smo sve ostale probleme pa ćemo i ovaj rekla je dodavši kako misli da će se ovaj tjedan postići dogovor sa sindikatim­a oko toga. Osvrnula se i na pitanje pomoćnika u nastavi koje još nije riješeno.

- Ove godine umjesto 3000 imamo 3800 pomoćnika. To pitanje rješavaju stručnjaci koji su i prošli i ovaj vikend intenzivno radili na tome, tako da će se uskoro i to riješiti - rekla je Divjak. Ministrica je najavila da će se i u ovoj školskoj godini nastaviti edukacije učitelja i nastavnika te da će one biti sustavne. Povodom prvog dana nastave predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Osnovnu školu Luka u Sesvetama.

- Što više čitaš, to ćeš više znati. Što više znaš, to ćeš više ići u širinu i svijet. Vjerujem da je vaša ambicija što više naučiti, vidjeti svijeta, iskoristit­i prednosti EU. Školujte se, učite i negdje drugdje vani, vraćajte se u Hrvatsku i obogaćujte je svojim novim znanjem jer to mi trebamo - rekla je predsjedni­ca učenicima.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia