24sata

Osječki kapitalac je ‘nestao’ za 7 minuta

IZ FABRIQUE NA STOL Burger od čiste junetine, uz zelenu salatu, kisele krastavce i karamel luk, stavlja se u 400-gramsko pecivo

-

FABRIQUE BURGER Fabrique,

Osijek

UKUPNA TEŽINA

TEŽINA BURGERA

CIJENA Dok smo otvarali restoran, javio nam se Aco Desetka, majstor za meso iz Bosne, koji je radio roštilj za hrvatsku rukometnu reprezenta­ciju kad su osvojili olimpijsko zlato. Bio je s nama tri mjeseca i naučio nas sve što se o mesu treba znati, kaže Domagoj Grgić (29), jedan od vlasnika restorana Fabrique u Osijeku, koji baš kao i njegov poslovni partner nije imao iskustva u kulinarsko­j struci. Na jelovniku je širok raspon jela od mesa, a trenutačno je najpopular­niji sočni burger koji teži jedan kilogram. Naziv je dobio po samom restoranu pa je Fabrique burger trenutačno i najveći burger koji restoran nudi. Svake zime pokušavaju ubaciti novitete pa će tako i ove pokušati obarati ljudske mogućnosti da vide hoće li netko uspjeti pojesti i burger do dvije kile jer je već nekolicina uspjela pojesti sadašnjeg rekordera, a najbrža gladna usta pojela su ga za sedam minuta. Burger može biti za jednu osobu, a može biti i za četvero, ovisno o tome koliko je gost gladan, kaže Domagoj. Radi se od nešto malo više od pola kile čistog mljevenog junećeg mesa, peciva od 400 grama, zelene salate, svježe rajčice, karamelizi­ranog luka koji se kuha satima na pari s aceto balsamicom i maže kao džem, kiselih krastavaca te domaćeg aurora umaka na bazi kečapa, majoneze i još nekih domaćih sastojaka.

Za prilog se poslužuju prženi krumpirići, uz koje dolazi aurora umak u staklenoj zdjelici, pa burger, prženi krumpirići i umak zajedno teže oko 1,6 kilograma. (hl)

 ??  ??
 ??  ?? U porciji dolaze burger, krumpirići i aurora umak
U porciji dolaze burger, krumpirići i aurora umak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia