24sata

Suze zamijenio osmijeh, dječak krenuo u školu

NESRETNA POGREŠKA Ravnatelji­ca škole u Sl. Brodu kaže da dječaka nije čekao asistent jer nije bilo nastave, pa su ih pustili kući

- Piše: FRANJO LEPAN

Dječak (8) s autizmom, koji je prvog dana nastave razočarano plakao jer ga nije dočekao njegov pomoćnik, u utorak je počeo pohađati nastavu.

Njegova majka dovela ga je u školu desetak minuta nakon što se oglasilo školsko zvono, kako bi se izbjegla buka, koju on ne podnosi. Na ulazu u školu dočekali su ih asistent u nastavi, ravnatelji­ca OŠ “Bogoslav Šulek” Slavica Đurđević i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost­i Grada Slavonskog Broda Vesna Zlatarević. Tad se dječak prvi put nasmijao te otišao na kat u svoju učionicu. S njim je, radi prilagodbe, otišla i njegova majka, koja je ostala tijekom cijele nastave.

- Prvog dana nastave, prema našoj ustaljenoj praksi, učenici starijih razreda pripreme program dobrodošli­ce za prvašiće. Tako je bilo i ove godine. Prvašići taj dan nemaju nastavu nego se upoznaju s razredom i učiteljico­m. Asistenti su bili ujutro u školi, no s obzirom na to da nema nastave, poslali smo ih kući, tako da se djeca nisu upoznala s njima. Ako je to propust škole, mi ga prihvaćamo - rekla je ravnatelji­ca Slavica Đurđević. Vezano uz slučaj u Slavonskom Brodu, iz Ministarst­va znanosti i obrazovanj­a rekli su da je pomoćnik odobren na vrijeme. - Ministarst­vo je 28. srpnja dalo suglasnost te o tome obavijesti­lo osnivača. Inače, riječ je o posebnom razrednom odjelu, gdje je 6 učenika na 4 odraslih - kažu u Ministarst­vu.

 ??  ?? Mama je bila uz dječaka u učionici
Mama je bila uz dječaka u učionici
 ??  ?? Dječak se rasplakao ispred škole jer ne podnosi buku
Dječak se rasplakao ispred škole jer ne podnosi buku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia