24sata

SOBU ZANAŠU BAČVICU UREDILA SAM ON-LINE’

SVE JE SPREMNO Većinu stvari za bebu naručila sam preko interneta, a stol za prematanje složila sam sama, kaže Ivana Ninčević Lesandrić

- Piše: TINA JOKIĆ NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

Mala bačvica nam stiže, natpis je dobrodošli­ce koji stoji u dječjoj sobici Ivane Ninčević Lesandrić, nezavisne saborske zastupnice kluba Mosta NL sa splitskom adresom, koja krajem rujna očekuje prvo dijete.

Beba je zasad samo mala bačvica jer ona i suprug Ivan nisu željeli znati spol, a upravo zato dječja soba je, barem zasad, uređena u neutralnim nijansama: bež, sivim i bijelim tonovima. Nakon rođenja djeteta u sobu će ući i boje, pretežno ružičasta za curicu ili plava za dječaka. Tek tad u sobi će svoje mjesto dobiti i krevetić, koji još stoji u kutiji.

- Čekali smo da prođe prvih nekoliko mjeseci trudnoće i u lipnju smo počeli s uređivanje­m. Prvo bojenje zidova, pa namještaj i detalji. Stvari naručujem preko interneta i uživam u tome. Sve je tu osim krevetića, koji mama ne ‘pušta’ u sobu. To je dio njezine tradicije, što sam joj pokušala racionaliz­irati, ali nisam uspjela. Umjesto da se uzalud trošim i raspravlja­m, odlučila sam popustiti, pa krevetić čeka dok ne pođem u rodilište – priča Ivana, koja je nakon neugodnog iskustva prethodno prekinute trudnoće shvatila koliko su neke stvari važne, odnosno nevažne.

 ??  ?? U KUTIJI Prema želji moje mame, krevetić će složiti kad odem u rodilište, kaže
U KUTIJI Prema želji moje mame, krevetić će složiti kad odem u rodilište, kaže

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia