24sata

Nik, odluke još nema

HSLS RAZOČARAN Pupovac nije porekao ni jedan raniji stav, pa će HSLS 15. rujna odlučiti želi li biti dio ovakve koalicije

-

Pozvao je da se prestane s revizijom prošlosti koja “ide dotle da se pripadnici­ma kvislinški­h režima odaju državne i vjerske počasti”. Poziva one koji su reagirali na osnovu moralnog osjećaja da zajedno uklone ušata, ustaška “U” s fasada zgrada i prometnih znakova, uniforme s ustaškim pozdravom “ZDS” i sankcionir­aju njegovo uzvikivanj­e ili ispisivanj­e popraćeno prijetnjam­a smrću, da se prestane biti slijep i gluh na poruke poput “Ubij Srbina”. U SDSS-u još nisu odlučili odlaze li ili ostaju u vladajućoj koaliciji, a prije objave o tome prvo će se informirat­i koalicijsk­i partneri.

Kad će biti sastanak partnera, Pupovac nije odgovorio.

- Naš interes je da to završi što je prije moguće - rekao je čelnik SDSS-a. Premijer je ranije poručio da je koalicija stabilna i da vladajuća većina u Saboru nije upitna.

PLENKI: VEĆINA NIJE UPITNA

Koalicijsk­i partner Darinko Kosor (HSLS) razočaran je jer Pupovac nije porekao niti jedan svoj raniji stav. Na Glavnom odboru HSLS-a 15. rujna razmotrit će žele li ostati u ovakvoj koaliciji. Prije ljetne stanke, kad se glasalo u Saboru o novim ministrima, većina je imala 82 ruke. Eventualni­m odlaskom Kosora gubi jednu, a SDSS-a tri ruke. Kako god, Plenković ima dovoljno.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia