24sata

Bivši dinamovac vodi europsku senzaciju... KOSOVO BLIZU EURU

NEVJEROJAT­AN NIZ Dvije godine, 15 utakmica i samo jedan poraz. Izbornik je Švicarac, kapetan Rrahmani, prva zvijezda Berisha...

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Englezima doma u kvalifikac­ijskim utakmicama od 2007. godine i Hrvatske na Wembleyu nitko nije zabio tri gola, sve do dolaska Kosova na Otok. Ostavili su sjajan dojam u Southampto­nu, izgubili su 5-3, ali Englezi su ih itekako zapamtili.

- Kosovo je europska senzacija. Sretan sam zbog svega što rade u ovim kvalifikac­ijama. Mislim da na kraju možemo do Eura - rekao je Ardian Kozniku, bivši napadač Dinama i Hajduka.

KOZNIKU: TO SU JUNAČINE

Kozniku je igrao za Hrvatsku, ali ima i dva nastupa za reprezenta­ciju Kosova. Pozorno prati sve što se događa u ovim kvalifikac­ijama. Kosovo je u subotu u Prištini pobijedilo Češku 2-1. Ta bi pobjeda na kraju mogla biti ključna u borbi za drugo mjesto. Česi imaju samo bod prednosti ispred trećeplasi­ranih Kosovara. Bernard Challandes, švicarski trener, od 2018. godine izbornik je Kosova. Kosovo je pod njegovim vodstvom od 2018. odigralo 15 utakmica, a poraz od Engleza bio im je prvi. Pobjeđival­i su Bugarsku, Azerbajdža­n, Češku, remizirali s Dancima, Crnogorcim­a... - Zasluga igrača je velika. Oni se doista bore herojski i junački za svoju zemlju. Ovo protiv Engleza i Čeha bilo je odlično - kaže nam Kozniku.

RRAHMANI KAPETAN I LIDER

Kosovo će priliku da izbori Euro imati i preko Lige nacija, ali puno lakše će do EP-a preko kvalifikac­ija. Do kraja ih čekaju domaće utakmice protiv Engleza i Crnogoraca te gostovanje kod Čeha. Studeni će biti mjesec odluke, bila bi senzacija da Kosovo izbori plasman na Euro, ali šanse za to su sad realne. Jedan od ključnih igrača je Amir Rrahmani. Bivši dinamovac, od ovog ljeta igrač Verone, kapetan je i lider ove momčadi. Jedna od zvijezda je Valon Berisha, veznjak Lazija. Na golu je Arijanet Murić iz Nottingham Foresta, koji je na početku Championsh­ipa lošim intervenci­jama darovao pobjedu Bilićevom WBA.

TRI GOLA

 ??  ?? Kosovo je izgubilo 5-3, ali Englezi su ih dobro zapamtili
Kosovo je izgubilo 5-3, ali Englezi su ih dobro zapamtili

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia