24sata

ROBOCOP OD ZAGREBA RADI BORILAČKU MEKU

Roberto Soldić u subotu se bori na Wembleyu, a potom u ZG Areni. Stalno ga zovu u UFC, ali ovdje ima bolji status i više zarađuje

- Piše: MATO GALIĆ

Sve je dogovoreno! Najjača europska borilačka promocija KSW stiže u Zagreb 9. studenog ove godine. Rezultat je to dugotrajni­h pregovora i razgovora čelnika poljske organizaci­je i Grada Zagreba.

Ovih je dana u Zagrebu bio hrvatski menadžer s njemačkom adresom, Ivan Dijaković. Riječ je o jednom od utjecajnij­ih ljudi u borilačkom svijetu te menadžeru našeg najboljeg MMA borca Roberta Soldića (24). S njim je u Zagreb na pregovore s gradonačel­nikom Milanom Bandićem došao i čelnik KSW-a Martin Lewandowsk­i. Rezultat? Zagreb postaje regionalno borilačko središte i europska MMA Meka. Doći će velike face ovog sporta.

STIŽU NAJBOLJI BORCI

- Pripremamo najjaču priredbu u povijesti ovog dijela Europe! Zagreb je odabran ispred Beograda da bude regionalni centar KSW-a - priča nam Dijaković pa ekskluzivn­o odaje popis boraca koji će se naći na “fight cardu”. Iz Srbije dolazi Aleksandar Ilić, iz Crne Gore popularni Vaso Bakočević, Bosnu i Hercegovin­u predstavlj­at će Erko Jun, a doći će i najbolji hrvatski borci. Borit će se Filip Pejić, također Antun Račić, koji će se boriti za pojas u bantam kategoriji. Ako sve bude po planu, u ring bi trebao i teškaš Ante Delija, koji je nedavno zbog sitne ozljede morao odustati od PFL-ova turnira. Nažalost, u Zagrebu neće biti ljubimca hrvatske publike, hrvatsko-japanskog teškaša Satoshija Ishiija.

U ARENU ZA 50 KUNA

- On ima dogovorenu borbu 30. rujna i nema šanse da bi se mogao pripremiti u deset dana kaže pomalo sjetno Dijaković. Naravno, tu će biti i KSW-ov prvak velter kategorije Roberto Soldić, ako se ne ozlijedi u borbi s Michalom Pietrzakom (30) koju ima u subotu.

Trebao se Soldić boriti s Patrikom Kinclom za pojas u dvorani Wembley u subotu pred 12.500 ljudi, ali Kincl je u ponedjelja­k javio da se ozlijedio. Hrabro je u Soldićev žrvanj uskočio spomenuti Pietrzak, koji se inače natječe u srednjoj kategoriji, pa je borba dogovorena u “međukatego­riji” i neće biti za pojas. Otkrio nam je Soldićev menadžer i kolike bi mogle biti cijene ulaznica za spektakl u zagrebačko­j Areni.

- Cijene za gornji prsten Arene bit će oko 50 kuna. KSW se odrekao dijela profita jer ovaj sport želi približiti našoj regiji. Oni žele svake godine jednu priredbu u Zagrebu - kaže Dijaković pa dodaje:

- Zagreb je jedini grad u svijetu koji je uspio dovesti četiri velike promocije. Bili su tu UFC, Glory i K1, a sada dolazi i KSW. Soldića se povezuje s UFC-om. - Robertu je u KSW-u dobro. UFC je firma od 500 boraca u rosteru, a Dana White nema pojma kako se pola njih zove. Borilačke organizaci­je su ustrojene kao firme, a ako šef firme ne može odvojiti vrijeme za vas i ako nema pojma tko ste, onda imate problem - priča Dijaković pa dodaje:

‘SVAKI DAN NAS ZOVU’

- Roberto još ima četiri borbe u ugovoru nakon ove u subotu, a nakon toga ćemo sjesti i vidjeti. Zovu nas iz UFC-a skoro svaki dan - otkrio nam je Dijaković i ponosno pokazao poruke UFC-ova “matchmaker­a” Seana Shelbyja, koji jedva čeka da naš borac dođe u najbolju borilačku organizaci­ju.

Dijaković je uvjeren da Soldić može uspjeti u UFC-u.

- Već sutra mogao bi se boriti s top 15 boraca svoje kategorije u UFC-u. Ne želim da ga drže na ledu dvije-tri godine. Želimo odmah top borce!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia