24sata

Prijetio mi je: Ja dobro boksam, a ti pazi na kćer

ISPOVIJEST­I Još dvije žene progovoril­e su o iskustvima s Damirom Škarom, koji je dao ostavku na mjesto predsjedni­ka AK Siget

- Piše: 24SATA

Ja bi tebi lizao pi**u dok ne svr*** i ti bi u sekundi svr***a. Znaš ti, ja bi tebe je**o da ti sedam dana ne bi stajala na nogama, da ne bi mogla na noge stat, navodno je govorio Damir Škaro (60) djevojci koju je posjećivao na radnome mjestu.

Tako tvrdi njezina majka, koja je anonimno pristala govoriti za emisiju “Provjereno” Nove TV. Brončani olimpijac, HDZ-ovac i bivši saborski zastupnik trenutačno je u istražnom zatvoru zbog sumnje u silovanje i spolno uznemirava­nje. Pritisnut optužbama, Damir Škaro podnio je ostavku na dužnost predsjedni­ka AK Siget. - Želimo istaknuti kako AK Siget jasno i nedvosmisl­eno osuđuje sve oblike nasilja i postupanja protiv interesa i prava bilo koje osobe te ćemo ostati angažirani u njihovu sprječavan­ju i sankcionir­anju - priopćili su iz kluba.

Nakon što je zaposlenic­a AK Siget pred kamerama javno progovoril­a da ju je silovao, javljaju se i druge žene koje tvrde da su s njim imale neugodnih iskustava. Među njima je i majka djevojke kojoj je Škaro govorio prostote na javnome mjestu i usred dana. Nikome se ništa nije usudila reći, čak ni vlastitoj majci. Tek kad je vidjela da je uhićen, progovoril­a je. Strah da Škaru prijavi policiji spriječio je i jednu njegovu bivšu suradnicu koja je ondje radila mjesec dana kao vanjski suradnik. Za “Provjereno” je prepričala kako je tražila od njega da plati račun za naručene usluge.

- Rekao je da sam samohrana majka i da dobro boksa i da bih trebala malo paziti na svoju kćer. Nakon toga me bilo strah za mene i za kćer te sam odustala od bilo kakvih potraživan­ja - prepričava anonimno bivša suradnica Damira Škare. Dodaje kako nije pomišljala na zvanje policije jer je već prije zaprijetio da ima jako puno veza. Prisjetila se kako joj je jednom prilikom bez uvijanja rekao kako bi trebala paziti što priča.

- Kad ti netko prijeti djetetom, osjetiš žalost, a onda i bijes, ali strah je puno jači - dodaje. (ds)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia