24sata

‘Pupovac se u svom stilu ipak ogradio’

IDEMO DALJE Iz izjava premijera Plekovića očito je da se partnerstv­o HDZ-a i SDSS-a nastavlja

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

DRŽAVA FUNKCIONRA

Pojedini partneri razočarani su jer Milorad Pupovac nije porekao ni jedan raniji stav, dio ministara smatra da je čelnik SDSS-a trebao biti jasniji, ali za premijera Plenkovića dileme nema.

- Pupovac je u svom stilu rekao drugačije stvari nego prije dva tjedna. Rekao je da današnja Hrvatska nema veze s NDH, da nije faktor nestabilno­sti, ali i da ova Vlada i većina nije ta koja kreira klimu nesnošljiv­osti - rekao je premijer na sjednici Vlade u obraćanju o aktualnim temama. Kaže da je policija vrlo brzo otkrila sve napadače na pripadnike srpske manjine.

- To pokazuje da funkcionir­amo kao država, da kao Vlada radimo za uključivo društvo. Ne radimo kao politički akteri i stranke koji rade za polarizira­no i isključivo društvo. To nije my cup of tea, što bi rekli Englezi - kazao je Plenković. O toj temi govorili su i ministri. Milan Kujundžić vjeruje da je Milorad Pupovac svjestan da je pogriješio i nada se da više neće “ložiti vatru”.

- Važno je da više to ne opetuje, a ne to je li se dovoljno ogradio - rekao je Kujundžić i poručio da “neovisno o SDSS-u, Vlada ide dalje”. Gordan Grlić Radman stava je da se od Pupovca “sigurno moglo čuti više”, a Oleg Butković smatra da je mogao “neke stvari puno bolje reći”, ali ključno je, kaže, da se tenzije smiruju.

 ??  ?? Policija je vrlo brzo otkrila sve napadače, kazao je
Policija je vrlo brzo otkrila sve napadače, kazao je
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia