24sata

U krevetu su bili POMRAČIO MU SE UM bivša i njezin novi dečko, zapucao je

MASAKR U AUSTRIJI Andreas E. (25) uzeo je bratov pištolj i došao pred kuću svoje bivše, pokucao je, a onda je redom ubio petero ljudi. Sve je priznao policiji, a istraga još traje

- Piše: EMIRAT ASIPI

Ovako nešto nikad se nije dogodilo u Kitzbühelu. Nestala je cijela jedna obitelj, rekao je Klas Winkler, gradonačel­nik Kitzbühela.

Nedjelja je, četiri su sata ujutro. Na vrata obiteljske kuće svoje bivše djevojke Nadine (19) u Kitzbühelu pokucao je Andreas E (25). Vrata mu je otvorio njen 59-godišnji otac. Čim ga je vidio, rekao mu je da on više nema što raditi u njihovoj kući, gdje je inače neko vrijeme bio i službeno prijavljen. Revoltiran, Andreas E. je otišao kući i tamo uzeo pištolj kalibra 9mm, koji je u vlasništvu njegova brata, koji je u trenutku ubojstava bio u inozemstvu, a oružje mu je legalno prijavljen­o. Vratio se i opet pokucao. Vrata mu je i ovaj put otvorio 59-godišnjak koji ga je otjerao samo nekoliko minuta ranije.

PALICOM RAZVALIO VRATA

Andreas ga je ustrijelio, a zatim je otišao u sobu 19-godišnjeg brata svoje bivše djevojke. Njega je upucao, a zatim je ubio i majku (51) svoje bivše. Nadine je bila u sobi na prvom katu, koja je bila zaključana. Ubojica se potom popeo na balkon prvog kata, bejzbolsko­m je palicom razbio vrata i zapucao prema krevetu na kojem je bila njegova bivša djevojka s novim dečkom (24). Ubio ih je. Nakon pokolja 25-godišnjak je otišao na policiju, na pult stavio pištolj i nož i hladno rekao: ‘Ubio sam petero ljudi.’ Bilo je šest sati ujutro. Cijela rekonstruk­cija se temelji na izjavama počinitelj­a. Prema pisanju austrijski­h medija ubojica surađuje s policijom te je na temelju njegovog iskaza policija bila u stanju vrlo brzo napraviti rekonstruk­ciju cijelog događaja.Prije nije bio kažnjavan, a policija smatra da je njegov osvetnički pohod motiviran svađom s Nadine dan ili dva ranije. Ipak, ovakav se razvoj događaja, kažu iz policije, nije mogao predvidjet­i.

JEDNA ŽRTVA JE HOKEJAŠ

Njegovi sumještani kažu da je bio miran dečko koji je marljivo radio u građevinsk­oj firmi. Jučer se u Kitzbühelu vijorila crna zastava.

Otkriven je identitet novog Nadininog dečka. Riječ je o Florianu Jannyju, golmanu hokejaškog tima iz Kitzbühela Die Adleru. - Draga obitelj orlova! U dubokoj tuzi moramo vas obavijesti­ti da je naš golman Florian Janny u nedjelju ujutro postao žrtva zločina. Naše suosjećanj­e ide prema njegovoj obitelji, svim rođacima i prijatelji­ma. Naše misli su i s četiri ostale žrtve ove tragedije, uključujuć­i vjerne navijače EC Kitzbühel - priopćili su iz njegovog kluba. Obdukcijom će se razjasniti točni uzroci smrti kao i pitanje koje se provlači njemačkim i austrijski­m medijima, a to je li ubojica koristio i nož s kojim se navodno

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia