24sata

‘RECEPTURA ZA TABASCO VEĆ JE 15 1 GODINU ISTA’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI

Pogrešno je što mnogi misle da volim ljuto. Ne volim, a tabasco nije samo ljutina, tamo ima i okusa. E to volim, priča nam simpatični Gary Evans, Englez i međunarodn­i chef za poznate umake. Gostovao je u Zagrebu, a kao i svaki Englez, nogomet mu je visoko na ljestvici prioriteta. - Vidio sam kako je Dinamo u Ligi prvaka ‘zdrobio’ Atalantu rekao je Gary, koji nije uživao u drugoj utakmici kad je Dinamo izgubio od Manchester Cityja: - Supruga mi je iz Manchester­a, ali navija za United. Mnogi kažu da ih Gary podsjeća na Delboya Trottera iz “Mućki”. Nije mu to strano, a pokazao je i znanje o genijalnoj seriji.

- Inače navijam za Charlton Athletic. A srednje ime Rodneya Trottera je Charlton. Mislili su da mu je majka Joan dala ime po glumcu Charltonu Hestonu, no nije, ime je dobio po nogometnom klubu za koji navijam - pričao je smijući se.

U Zagrebu je prezentira­o masheve za tabasco, odnosno originalnu sirovinu od koje se radi umak. Teško je bilo opisati koliko je to bilo ljuto, iako, ponavlja Evans, nije stvar u ljutini.

- Pogrešno je razmišljan­je kako će svako jelo s tabascom biti ljuto. Taj bi se umak trebao koristiti kao začin, da oplemeni jelo. Ja ga, recimo, jako volim stavljati u deserte. Sjajno ide uz čokoladne torte i browniese. Preporučuj­em da ga se stavlja poput soli, malo po malo, i kuša dok se kuha - objasnio je Evans.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia