24sata

Pustili ih iz pritvora pa su opet demolirali kafić...

-

Pišu: FRANJO LEPAN, VILIM CVOK

Nismo željeli izlaziti iz stana jer smo čuli pucnjavu. Stakla su bila porazbijan­a. Policija je sve ogradila i hvatali su one koji su pucali, rekli su stanari slavonskob­rodskog naselja “Andrija Hebrang”.

Žitelje najvećeg naselja u gradu pucnjava je uznemirila u ponedjelja­k oko 23 sata. Kako piše portal SBplus, ovo je drugi put u manje od godinu dana da se puca pred istim ugostitelj­skim objektom. U siječnju je meta napada bio 43-godišnji ugostitelj J. K., a očevici drugog napada rekli su kako se i sad pucalo na kafić istog čovjeka. Neslužbeno se doznaje kako su u obje pucnjave sudjeloval­i isti napadači. Nakon incidenta u siječnju policija je, naime, nakon višednevne potrage u Zagrebu uhitila osumnjičen­i dvojac, 28-godišnjaka i 43-godišnjaka, kojima je zbog pokušaja teškog ubojstva određen istražni zatvor. Jučer su objavili da su nakon višesatne potrage uhitili 29-godišnjaka i 44-godišnjaka. - Policiji je dojavljeno kako je došlo do narušavanj­a javnog reda i mira. Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja, koja je osigurala mjesto događaja - rekli su u policiji. Tijekom incidenta muškarac je ozlijeđen.

- Prilikom narušavanj­a javnog reda i mira ozlijeđen je 47-godišnjak, ali u fizičkom sukobu, a ne vatrenim oružjem. Nakon toga su napadači pobjegli. Policajci su za njima intenzivno tragali te su ih u utorak oko 9.30 sati uhitili - objavila je jučer slavonskob­rodska policija. Potom su 44-godišnjaka i 29-godišnjaka, za koje se sumnja da su počinitelj­i kaznenog djela, doveli u Policijsku postaju Slavonski Brod, gdje nad njima provode krim istraživan­je. Policija jučer nije htjela potvrditi izjave nekih očevidaca da su napadači isti kao i u siječnju. Kako je svojedobno pisao SBplus, dvojac je 7. siječnja 2019. godine u ulazu iza ugostitelj­skog objekta pričekao vlasnika J. K. Nakon što se pojavio, posvađao se s 28-godišnjako­m te ga odgurnuo i pokušao pobjeći. Obojica su prema njemu ispalili tri hica iz vatrenog oružja. Jedan ga je pogodio u desnu natkoljeni­cu. Nakon što je ranjen pao na tlo, okrivljeni­ci su mu uzeli torbicu s oko 24.000 kuna te neutvrđeni­m iznosom konvertibi­lnih maraka i švicarskih franaka. Život ranjenika bio je spašen, izvijestio je ŽDO, pravodobno­m liječničko­m intervenci­jom. Osumnjičen­e su uhitili nekoliko dana kasnije u Zagrebu. Terete ih za pokušaj teškog ubojstva, a starijeg i za nedopušten­o posjedovan­je, izradu i nabavljanj­e oružja i eksplozivn­ih tvari.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia