24sata

IVAN Rakitić

I Ronaldo ga je zvao da dođe u Juventus: Bilo mi je vrlo teško...

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

Bilo mi je bolno čitati i slušati da ne želim igrati za reprezenta­ciju. Poštujem svačije mišljenje, ali meni je bilo vrlo bolno takve stvari čitati jer su to neistine...

Na trenutak se činilo da će Ivan Rakitić pustiti suzu, glas mu je zadrhtao dok je jučer govorio o svemu što mu se događalo u prethodnih nekoliko mjeseci, u kojima je preskočio dva okupljanja reprezenta­cije, ali i kao jedan od stožernih igrača bez objašnjenj­a završio na klupi Barcelone uz minimalnu minutažu. No najviše su ga zaboljeli napisi da više ne želi igrati za Hrvatsku.

TO NISAM BIO JA...

- Nitko nema veću želju i ne osjeća veću ljubav prema Hrvatskoj od mene. Ostavio sam Švicarsku, državu koja je meni i mojoj obitelji dala sve, ali moje srce kuca za Hrvatsku, moja ljubav je maksimalna - rekao je emotivni Raketa te pojasnio kako se nije odazvao na zadnja dva okupljanja reprezenta­cije jer nije mogao biti 100 posto unutra zbog svega što se događalo, a nije želio lošim raspoložen­jem opterećiva­ti suigrače. - Mislio sam kako je najbolje za mene i reprezenta­ciju da pokušam isprazniti glavu i doći 100 posto spreman. Tad to nisam mogao biti ja i korektno je i pošteno da pokažem respekt prema suigračima. Ne volim biti loše volje, glavom na drugome mjestu... Hvala izborniku na lijepim riječima i razumijeva­nju, kao i svim suigračima koji su mi dali mogućnost da preskočim te dvije utakmice, prije svih kapetanu Luki Modriću. Situacija koja se nakupila u klubu bila je vrlo teška i neočekivan­a i morao sam to ostaviti iza sebe, pripremiti se kako bih dao sve od sebe za dobrobit reprezenta­cije. A događalo se u proteklih nekoliko mjeseci puno toga, situacija u Barceloni bila je sve samo ne normalna i nikome nije jasno zbog čega je Ivan završio na klupi. Pa ni njemu! Istina je da je za njega bilo mnogo interesa ovog ljeta, prije svih PSG-a i Juventusa, navodno ga je čak i Ronaldo osobno nazvao i potvrdio mu želju svih u svlačionic­i Juventusa da im se priključi, no Barcelona je za njega tražila 50 milijuna eura i posao je propao.

I MESSI BEZ ODGOVORA

- Ne znam što će biti dalje. Teško je i neugodno, želim igrati za Barcelonu, a ne samo biti dio te momčadi. Dat ću sve od sebe da u idućim utakmicama pokušam promijenit­i tu situaciju. Imam ugovor, nema boljeg mjesta za igranje od Barcelone, najboljega kluba na svijetu, ali želim igrati.

Saznali smo kako je Rakitić u protekla dva mjeseca odvojeno razgovarao s predsjedni­kom Barcelone Josepom Bartomeuom, trenerom Ernestom Valverdeom i kapetanom Leom Messijem, do čijeg mišljenja svi drže, no nitko od njih nije mu konkretno odgovorio.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia