24sata

Mislila sam daje umro

PLAKALA SAM Tužit ću promotora, nisam imala vizu, jedva sam ušla u SAD, hotel je bio loš, a moj je trener (68) stradao jer je osiguranje bilo slabo, kaže Ivana Habazin

- Piše: HRVOJE TIRONI

Četiri sata nakon što sam otkazala meč zbog napada na mog trenera, ponudili su mi četiri puta veći novac samo da boksam. Evo, danas sam tu mogla sjediti kao milijunaši­ca, a ja sam u bankrotu u kakvom nisam bila deset godina, kaže Ivana Habazin (29).

Ona je u subotu trebala boksati protiv Claresse Shields za WBO i WBC titule, no meč je otkazan jer je brat američke boksačice brutalno napao Ivanina trenera Jamesa Alija Bashira (68). Ivana je nakon dramatični­h dana u SAD-u umorna, ni savršen make up nije skrivao podočnjake i neispavano­st, briga za trenera, kako sama kaže “člana svoje obitelji”, sad joj je životni prioritet. Nakon operacije čeljusti pustili su ga kući, ali kad je stigao doma u New Jersey, zvali su ga iz bolnice da se hitno javi jer je nalaz pokazao i izljev krvi u mozak.

TATA GA JE NAGOVORIO?

- Kad je ležao, mislila sam da je umro. Napadač je Claressin brat, koji je na odsluženju uvjetne kazne, a navodno mu je njihov otac rekao da ode nokautirat­i moga trenera jer je ‘uvrijedio tvoju sestru’. A ta sestra je psihički nestabilna osoba i stalno nešto viče, dobacuje, provocira... Na to je James reagirao, pa se na desetak minuta sve smirilo, prije nego što je udaren. A osiguranje je bilo grozno. Vraćajući se na početak priče, Ivana je otkrila kako zbog problema s vizom nije mogla iz Kanade ući u SAD.

- Zadržali su me u migraciji, počela sam plakati, pa su rekli da mogu dobiti papire ako platim 585 dolara, a kad sam rekla da nemam, pustili su me, kazavši: ‘Sretno u borbi, ne želimo da izgubiš zbog nas’. Čudo je kako sam uopće ušla u SAD. Onda smo dobili hotel u Detroit, sat do sat i pol udaljen od Flinta, gdje se sve odvijalo. I još su cijelo vrijeme trajali radovi u hotelu. Pa zbog vize nisam mogla unovčiti ček za borbu... Zbog svega toga u srijedu sam 11 sati provela na telefonu! I razmišljam da tužim promotora.

Flint je rodno mjesto Claresse Shields i jedan od najnesigur­nijih gradića u SAD-u, zbog

ubojstava, silovanja i pljački. - Nisam se plašila ni Flinta ni suparnice, bila sam spremnija nego ikad. A ona nikad lošije pripremlje­na. I imala je problema s kilažom. Flint je čudna sredina, nema nikoga na cesti, baš mjesto iz filmova.

‘BORIT ĆEMO SE NEKAD’...

Puno smo slušali o problemima toga grada, čak je i Bashir svake večeri pazio da spustimo rolete, meni je to već bilo pomalo smiješno. Ma znam da bih je nokautiral­a - kaže Habazin. Jedini nokaut na kraju je dobio trener Bashir, a Habazin je sa svojim timom bolnicu u nesigurnom Flintu morala napustiti pod pratnjom policije!?

- Ja vjerujem da ćemo nas dvije boksati, u budućnosti, ali sad je nemoguće reći kad će to biti. Organizato­ri su htjeli novi meč do Nove godine, ali nema šanse. Sad razmišljam samo o zdravlju svog trenera, no nećemo se boriti u Michiganu, nema šanse - jasna je.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia