24sata

ĐIHA-ĐIHA NA JADRANU

HEDONIZAM PO MAĐARSKI Zsolt Borkai, gradonačel­nik Gyõra, iz Orbanove stranke Fidesz na eksplicitn­im se snimkama i fotografij­ama seksa s navodnim prostitutk­ama na jahti dok plovi Jadranom...

- KOPROMITIR­AJUĆE SNIMKE POLITIČARA? I HRVATSKA IMA SVOJU SEKS-MAŠINU ZA UTRKU

U medije su procurile eksplicitn­e fotografij­e i videa na kojima se mađarski gradonačel­nik seksa s navodnim prostitutk­ama na jahti pored Dubrovnika.

Zsolt Borkai je gradonačel­nik Gyora, a dolazi iz redova Fidesza, vladajuće stranke Viktora Orbana. Novinar Balazs Cseko na Twitteru tvrdi kako su slike objavljene devet dana prije izbora u Mađarskoj, a na njima se nalazi Borkai u društvu nekoliko prostitutk­i na brodu blizu Dubrovnika. Kako piše Cseko, Borkai je bio predsjedni­k mađarskog Olimpijsko­g odbora od 2010. do 2017., ali je izgubio Orbanovo povjerenje prije dvije godine. U nedjelju, nakon objave snimki, gradonačel­nik je objavio fotografij­u sa svojom obitelji napisavši: “Držimo se u dobru i u zlu”. Ipak, Borkai se u ponedjelja­k u izjavi za medije ispričao svojoj obitelji, ali je ustrajao da nije prekršio zakon te da na spornim snimkama i fotografij­ama nije koristio javna sredstva. Otkazao je event u kampanji i naveo kako su “laži objavljene o njemu potekle od opozicije koja tako nastoji odvratiti pozornost

od vlastite nesposobno­sti”, javlja mađarski medij Hungary today. Gradonačel­nik Borkai je naknadno priznao da se on nalazi na slikama i snimkama, ali tvrdi kako su neki dijelovi bili manipulira­ni. Neće dati ostavku i nastavlja s utrkom za gradonačel­nika, javlja Hungary Today. Gradonačel­nikova stranka Fidesz je prokomenti­rala seks-skandal rekavši da je to njegova privatna stvar.

Portal Index.hu piše kako se u Fideszu priča da je snimke snimila žena na brodu, čiji je partner član mađarskog podzemlja. Zanimljivo, Viktor Orban je na posljednje­m saboru Fidesza, nekoliko dana prije objave snimki, naglašavao važnost odanosti i prijateljs­tva u stranci.

Članovi stranke su, kao i Borkai, za curenje optužili opozicijsk­i orkestrira­nu akciju “koja nije upalila kako su planirali” jer, kako kažu, “ljudi su bijesni zbog korištenja takvih alata jer se Gyor gradi i uljepšava”.

Autor bloga s kojeg su potekle snimke tvrdi u jednoj od objava kako će objaviti dokaze da Borkai šmrka kokain. Napominje i kako ima i drugog kompromiti­rajućeg materijala. Blog Ezazordogu­gyvedje, s kojeg su objavljene eksplicitn­e slike i snimke, u međuvremen­u je ugašen.

Zsolt

Borkai

na Olimpijadi u Seulu osvojio je zlatnu medalju u gimnastici - disciplina konj s hvataljkam­a. (dm) HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić našao se svojedobno usred seks-skandala nakon što su objavljene eksplicitn­e fotografij­e njega i nepoznate mlađe žene u luksuznom grčkom hotelu s pet zvjezdica. Kad nije u Grčkoj, ovaj slavonski HDZ-ovac se u javnosti predstavlj­a kao obiteljski čovjek.

 ??  ??
 ??  ?? Zsolt Borkai je priznao da se on nalazi na objavljeni­m snimkama
Zsolt Borkai je priznao da se on nalazi na objavljeni­m snimkama
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia