24sata

I publika pomogla za predstavu ‘Tri sestre’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

U lipnju je završen prvi proces rada, a premijera kompletnog projekta bit će 18. listopada u prostorija­ma Ansambla LADO.

Autorski projekt redatelja Bobe Jelčića, slavni Čehovljev komad “Tri sestre”, kazališni je laboratori­j koji istražuje mjesto nacionalno­g kazališta u kontekstu 21. stoljeća.

- Nastavili smo proces rada koji smo završili u lipnju, kad smo prikazali prezentaci­ju prva dva čina. Nastavak tematski obrađuje treći i četvrti čin. U jednu ruku, glavni akteri kao da postaju do kraja svjesni svoje situacije, ostanka u provinciji i svega toga što to nosi u odnosu na njihove najjače ambicije, a s druge svi nastoje pronaći zrnce optimizma u sebi i pokušavaju vjerovati da će im budućnost ipak donijeti sretnije dane rekao je redatelj Jelčić o finalu projekta. U proces nastajanja u ovaj kazališni laboratori­j bila je uključena i publika koja je s redateljem, glumcima i dramaturgo­m sudjeloval­a u stvaranju predstave. Poslije susreta s publikom, proces rada na predstavi nastavio se uzimajući u obzir pitanja i odgovore koji su se nametnuli na otvorenim probama. U projektu sudjeluju glumci Drame HNK Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić...

 ??  ?? INOVATIVAN PROJEKT U stvaranju sudjeluju glumci Drame HNK i publika
INOVATIVAN PROJEKT U stvaranju sudjeluju glumci Drame HNK i publika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia