24sata

NAPADAČ LUKA STAO NA GOL I OBRANIO PENAL ZA POBJEDU

TEHNIKA KOPRIVNICA Nakon što je golman dobio crveni karton, otišao sam na gol. Pročitao sam udarac pa su me prozvali Mladen Petrić, koji je za Basel učinio isto, ispričao je Luka Ernečić (22)

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Kakva utakmica. Nakon remija počeli su penali, svaka momčad pucala ih je 11. No nakon pete serije Kirin, golman koprivničk­e momčadi, obranio je penal i, misleći da je kraj, da su pobijedili, skinuo je dres. Dobio je žuti karton, a kako mu je to bio drugi, morao je van. Tad u priču ulazi Luka Ernečić.

Kup utakmice oduvijek su nudile svakakve priče, junake i heroje koji bi dočekali svojih pet minuta. Tako je bilo i na susretu Tehnike iz Koprivnice i Podravca iz Virja. Luka Ernečić, inače napadač, stao je u raspucavan­ju na gol, obranio penal i odveo Tehniku dalje.

- Nikad nisam branio u velikom nogometu. Znao sam na haklu, onako, zezancije radi, stati na gol, ali i to je bilo rijetko. Kad je golman dobio isključuju­ći karton, imao sam baš dobar osjećaj da bi ovo moglo biti mojih pet minuta - kaže Luka.

Je li se još netko javio?

- Jest, još jedan suigrač je rekao da bi branio. Otišli smo na centar, kratko porazgovar­ali i ja sam mu rekao da imam dobar osjećaj, da me pusti na gol. Samo je kimnuo glavom.

Slučaj Ernečić vidjeli smo prije 13 godina u tadašnjem Kupu Uefe. Basel je igrao protiv Nancyja, a u 93. minuti, kod rezultata 2-2, golman Basela Constanzo dobio je crveni karton. I bio je penal za Nancy. Petrić je navukao rukavice i obranio. - Nakon utakmice su me prozvali Petrić - kaže Luka, koji od golmana cijeni...

- Ne pratim baš golmane, ali najbolji mi je Jan Oblak iz Atletico Madrida. Tako sam se nekako i bacio te pročitao penal za pobjedu.

 ??  ?? Nogometaši Tehnike iz Koprivnice prošli su nakon što je Luka obranio penal
Nogometaši Tehnike iz Koprivnice prošli su nakon što je Luka obranio penal

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia