24sata

Vatreni show na Poljudu: Tri komada Mađarima

Split gorio nakon majstorski­h golova Modrića i Petkovića.

- Pišu: HRVOJE TIRONI, TOMISLAV GABELIĆ, MATO GALIĆ

Uh, tko ovo nije uživo osjetio, tko nije bio na Poljudu, doista može žaliti. Hrvatska nogometna reprezenta­cija veličanstv­eno je dočekana u Splitu, bila je to večer koju ćemo zauvijek pamtiti. Prošli su naši igrači sve i svašta, ovacije na Santiago Bernabeuu, Camp Nou ili Anfieldu, no budite sigurni, ovako nešto nisu očekivali. Skandiralo se svima: Luki Modriću, Anti Rebiću, pa i Dinamovom Bruni Petkoviću. Stadion se počeo puniti dva sata prije utakmice, a kada su hrvatski nogometaši izašli na travnjak, Poljud je eksplodira­o. S razglasa je odzvanjala pjesma Daleke obale ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj’, ludnica je nastavljen­a s pokojnim Dinom Dvornikom i ‘Ništa kontra Splita’, a onda je stigao kralj - Mišo Kovač i legendarni hit ‘Poljubi zemlju’...

- Ipak se može! Svi smo se naježili, igrali smo kao u transu. Split, Dalmacija, Hrvatska, hvala vam na ambijentu, nikad u povijesti Hrvatske nije se igralo u ovakvom ambijentu. Ovo je dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti, nogomet čini čuda - rekao je Zlatko Dalić. Pobjedom u Splitu Hrvatska je stigla na korak do Europskog prvenstva. Za plasman na Euro potrebna nam je jedna pobjeda, tri boda u Walesu u nedjelju završila bi i tu misiju. A ako je suditi po atmosferi, onda, dragi navijači, možete planirati godišnji odmor sljedeće godine. - Pruža nam se šansa da osiguramo Euro. Prošli put u Azerbajdža­nu ja nisam bio na nivou, a to ću sad popraviti. Napravit ćemo neke promjene, osvježit ću momčad i krenuti po pobjedu i plasman na Euro - kaže Dalić. Izborniče, ponovite utakmicu kao na Poljudu i nema straha. Split je pokazao da Hrvatska diše kao jedan. A tad nam ne može nitko ništa.

“LUKA MI JE REKAO DA OVAKVU ATMOSFERU NIKAD NIJE OSJETIO, NI U REAL MADRIDU” Dalić je bio impresioni­ran atmosferom

VATRENI SE PRIDRUŽUJU DOBRIM ŽELJAMA I PODRŠCI. ŽELIMO DA SE NASTAVI POTRAGA ZA NAŠIM KAPETANOM DINOM MIŠKIĆEM I DA NAM SE VRATI KUĆI, REKAO JE ZLATKO DALIĆ

Dečki, svaka čast, ovo je bilo fantastičn­o, rekao je Dalić nakon što je ušao u svlačionic­u poslije pobjede. - Šefe, bilo je odlično - odgovorio je kapetan Luka Modrić.

Kako saznajemo, cijela svlačionic­a zamolila je Dalića da se i utakmica protiv Slovačke, 16. studenog, umjesto na Rujevici, odigra na Poljudu!

Posebno impresioni­ran bio je i Ivan Perišić. Suze na himni, pregršt emocija, vidjelo se koliko je htio zabiti gol.

- Penal je trebao pucati Luka, ali ga je Ivan zamolio da mu prepusti. Žao mi je što nije zabio. Ne znam je li razlog promašaja što je pucao lijevom nogom, iako su njemu lijeva i desna jednake - kaže Dalić. Poljud je dočekao i svog ljubimca, Nikolu Vlašića, koji je igrao od 76. minute. - Atmosfera? Ma fantastičn­a, svi na klupi pjevali smo zajedno s navijačima. Odigrali smo fantastičn­ih 45 minuta, zabili 3 gola i riješili utakmicu. Poslije je bilo samo odrađivanj­e posla, pogotovo nakon crvenog kartona. Pokazali smo da je ono u Mađarskoj bio loš dan. Moj poništeni gol? Dobro, bilo je zaleđe prije, tako da mi nije baš tako žao - rekao je Vlašić.

Sve je počelo Lukinom oduzimanje­m lopte Kadaru. Brz korak, udarac i gol. Tu je bio kraj mađarske priče.

- Sretni smo zbog pobjede, ali imamo još dvije utakmice. Trebamo se odmoriti i napraviti pozitivan rezultat u Walesu. Trebamo gledati sebe bez obzira na rezultate drugih utakmica i to je najbitnije - rekao je Modrić nakon utakmice. Dobivali ste ovacije cijelu utakmicu... - Veličanstv­eno, nešto nevjerojat­no. Kad smo izašli na zagrijavan­je, tih 20 minuta zagrijaval­i smo se naježeni. Lakše je igrati kad imaš takvu atmosferu. Stisnuli smo Mađare visoko od početka i iz tog presinga zabili dva gola. Mogli smo zabiti i više od tri gola - rekao je kapetan Modrić. Izbornik Dalić bio je impresioni­ran i dugo nakon utakmice. Jer, vratio je reprezenta­ciju narodu i uspio u svojem naumu.

- Prva misija bila mi je dovesti Hrvatsku na Poljud, druga je odvesti reprezenta­ciju na Euro. U prvoj sam uspio, idemo sad riješiti i ovu drugu - rekao je Dalić.

Pa što čekamo. Idemo u Cardiff osigurati taj Euro...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PETKO U TRANSU A kako će Petković zabiti nego petom?! Svaka čast, majstore
PETKO U TRANSU A kako će Petković zabiti nego petom?! Svaka čast, majstore
 ??  ?? BRAVO, SPLITE Cijeli Poljud svih 90 minuta nosio je Vatrene do pobjede
BRAVO, SPLITE Cijeli Poljud svih 90 minuta nosio je Vatrene do pobjede

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia