24sata

ZABILA MU NOŽ U SRCE

Solin: Ivana (25) sedam godina živjela je s Emilom (33). Susjedi su začuli kako muškarac viče ‘upomoć’, a onda je izletio iz kuće i pao...

- Piše: MARIO MATANA

Svađa dvoje mladih u prizemlju obiteljske kuće u solinskom predjelu Sv. Kajo završila je u srijedu navečer tragedijom. Emil Ž. (33) od ubodne rane u prsima preminuo je u splitskoj bolnici, dok je policija privela Ivanu G. (25), njegovu nevjenčanu suprugu.

Sve se odigravalo iza 20 sati u prizemnom stanu obiteljske kuće u kojoj par živi zajedno već nekoliko godina. Iznad njih stanuju Emilov otac i rodbina. Oko 20.40 sati muškarac je, teško ranjen, istrčao iz stana i povikao: “Zovite Hitnu, zovite Hitnu!”. Pokušao je doći do automobila parkiranog dvadesetak metara dalje u Ulici Marusinac, ali nije uspio. Susjedi koji su čuli vapaje priskočili su u pomoć, pozvali liječnike, no Emilu nije bilo pomoći, preminuo je u splitskoj bolnici.

JEDAN UBOD GA USMRTIO

Stigla je i policija, a u stanu su zatekli djevojku te je priveli u postaju. Službenih informacij­a iz Odjela za izvještajn­u analitiku i odnose s javnošću splitske PU nema, preciznije, u četvrtak su informiral­i javnost kako je “u protekla 24 sata na području PU zabilježen­i ubojstvo, teška tjelesna ozljeda, prijetnja, šest krađa...”. Neslužbeno pak doznajemo kako je tijekom očevida u srijedu izuzet nož za koji se pretpostav­lja da je Ivana zarila Emilu u grudni koš, kao i odjeća osumnjičen­e te ostali materijaln­i dokazi. Jedan jedini ubod bio je dovoljan. Tragovi krvi svuda po ulici te puno više crvenih mrlja u dvorištu i kraj ulaznih vrata stana, do okončanja kriminalis­tičkog istraživan­ja zapečaćeno­g policijsko­m trakom, svjedoče o brutalnost­i i snazi uboda. Privođenje osumnjičen­e za ubojstvo dežurnom zamjeniku Županijsko­g državnog odvjetnika trebalo je biti u četvrtak.

Čini se da je zločinu prethodio sukob dvoje mladih. Kako smo uspjeli doznati od susjeda, koju minutu prije nego što je Emil krvav istrčao, iz stana su se začuli buka i povišeni tonovi.

- Čula sam da je netko povikao: ‘Upomoć!’, a sve se to događalo malo prije nego što se Emil pojavio na dvorištu. S mladima nikad nije bilo problema, oboje su bili radišni, uvijek su se lijepo javljali, pozdravlja­li, ukratko veza im je djelovala skladno. Mala tu živi već godinama, mislim od njezine 17. ili 18. godine. Istina, prije dvije-tri godine sam ih čula kako se svađaju i galame, ali to je vjerojatno bilo nešto izvan uobičajeno­g. Međutim, nitko ne zna što se zapravo događa u tuđa četiri zida - rekla nam je prva susjeda obitelji.

NISU IMALI SUKOBA SA ZAKONOM

Neslužbeno, od izvora bliskih istrazi slučaja doznajemo kako nisu imali evidentira­ne prijave zbog obiteljsko­g nasilja, kao i da supružnici do ove tragedije nisu imali sukoba sa zakonom.

Dok smo razgovaral­i sa susjedima, prošao je ujak ubijenog mladića, šokiran tragedijom kao i svi u Marusincu, mirnom predjelu solinskog kvarta Sv. Kajo, punog zbijenih obiteljski­h kuća između antičkih iskopina. Na naše pitanje nazvao je Emilova oca. Čovjek se ispričao, no u ovom trenutku mu nije bilo do razgovora s medijima. Mještanima također nije bilo do velike priče, ali svi tvrde kako je Emil bio miran i neproblema­tičan muškarac, susjed s kojim su u Sv. Kaji zajedno odrastali.

Ne vjeruju da bi mogao podignuti ruku na suprugu, a djevojku s kojom je živio, iako je tu već godinama, nisu posebno dobro upoznali. “Uvijek je bila pomalo na svoju ruku”, jedan je od komentara upućenijih u ovaj događaj, no zasad još nitko ne zna što bi točno mogao biti stvarni motiv zločina.

 ??  ?? Emil je izašao iz stana i povikao: ‘Zovite Hitnu, zovite Hitnu’
Emil je izašao iz stana i povikao: ‘Zovite Hitnu, zovite Hitnu’
 ??  ?? KRVAVI TRAGOVI
PO DVORIŠTU PRISKOČILI U POMOĆ Šokirani susjedi odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je Emila G. prevezla u splitsku bolnicu, u kojoj je kasnije preminuo.
KRVAVI TRAGOVI PO DVORIŠTU PRISKOČILI U POMOĆ Šokirani susjedi odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je Emila G. prevezla u splitsku bolnicu, u kojoj je kasnije preminuo.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia