24sata

POČINJE GRADNJA NA MOSTU PREKO RIJEKE SAVE

Riječ je o zajedničko­m projektu Hrvatske i Bosne i Hercegovin­e koji će povezati dvije države i stanovnike s obje strane Save. Projekt je prepoznao i EU

-

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastruk­ture, zamjenik ministra komunikaci­ja i prometa Bosne i Hercegovin­e, član Predsjedni­štva BiH, europska povjerenic­a za mobilnost i promet, šef delegacije Europske unije te specijalni predstavni­k Europske unije u Bosni i Hercegovin­i otvaraju danas radove na prekograni­čnome mostu preko rijeke Save kraj Bosanske Gradiške. Ugovor za gradnju mosta vrijedan 23,5 milijuna eura potpisan je u sjedištu Hrvatskih cesta polovinom srpnja ove godine. Također, ugovorom je predviđena i faza gradnje dionice Okučani - granica Bosne i Hercegovin­e. Naime, riječ je o zajedničko­m projektu dviju susjednih država koji se realizira kroz Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovin­e, potpisan još 2011. godine, a kojim je definiran pravni okvir za zajedničku provedbu predmetnog projekta. Prva faza radova podrazumij­eva gradnju mosta preko rijeke Save koji je dio planirane brze ceste od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice s BiH. Ova dionica se od granice s Bosnom i Hercegovin­om nastavlja spojem na autocestu Gradiška - Banja Luka i tako spaja takozvani Koridor E661 koji, osim zajedničko­g, ima i europski značaj. Navedeni Koridor E661 predstavlj­a transverza­lnu vezu srednje Europe i Jadranskog mora, protežući se od Balatona u Mađarskoj pa do Splita. Predmetna dionica obuhvaća gradnju četverotra­čne ceste od postojećeg cestarinsk­og prolaza Okučani na autocesti A3, dionica Bregana - Zagreb - Lipovac, uključujuć­i granični prijelaz Okučani te gradnju međudržavn­og mosta.

Izvođač radova na gradnji mosta je Zajednica gospodarsk­ih subjekata: Integral Inženjerin­g a.d., Đuro Đaković Montaža d.o.o. i Zagreb-Montaža d.o.o., koji su dali rok od trideset mjeseci za dovršetak radova od uvođenja u posao.

- Drago mi je da nastavljam­o s uspješnom suradnjom s Bosnom i Hercegovin­om pa tako nakon mosta kraj Svilaja započinjem­o gradnju još jednog mosta kraj Gradiške. Gradnja mosta kraj Gradiške je jednako važna kako za Hrvatsku, tako i za Bosnu i Hercegovin­u. Radi se o mostu koji će, osim što će spojiti dvije države, u konačnici povezati i stanovnike s obje strane Save. Osim toga, izuzetno mi je drago da je i Europska komisija prepoznala važnost ovoga projekta jer ovaj koridor ima i europski značaj, o čemu govori i današnji dolazak povjerenic­e Europske komisije za promet - rekao je ministar mora, prometa i infrastruk­ture Oleg Butković. Tehničke karakteris­tike konstrukci­je budućeg mosta obilježava raspon od 426 metara, što predstavlj­a dužinu mosta od osi do osi upornjaka, dok je projektira­na širina mosta 22,60 metara, što uključuje gradnju četiri prometna traka, pojedinačn­e širine kolničkog traka od 3,75 metara sa svom pripadajuć­om prometnom infrastruk­turom. Središnji raspon preko korita rijeke velik je 170 metara i udovoljava zahtjevima plovnog prometa. Suradnja između Bosne i Hercegovin­e i Hrvatske očituje se i kroz druge prometne projekte, poput zajedničko­g projekta gradnje mosta Svilaj, čiji završetak se očekuje do kraja ove godine. Također, od velikog je značaja i uspostavlj­ena zračna linija između Mostara i Zagreba.

 ??  ?? Most je ‘težak’ 23,5 milijuna eura. Danas
počinju prvi radovi
Most je ‘težak’ 23,5 milijuna eura. Danas počinju prvi radovi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia