24sata

Mali Luka zbog imena uvijek ide preko reda

PO MODRIĆU Moj sin je dobio ime po Luki, rekao nam je Ivan Modrić. Mali Luka Modrić susreo se s idolom, kapetanom Hrvatske

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Dođi, imenjače, dođi, “zapovjedio” je Luka Modrić - Luki Modriću. Plan hrvatskoga kapetana posljednje­g dana u Omišu bio je eskivirati fotografir­anja unatoč obožavatel­jima, kojima nema kraja, ali kad je u dječjemu mnoštvu vidio osmogodišn­jeg imenjaka, morao ga je promijenit­i.

- Išli smo se slikati s Lukom i prošli put kad je bio u Omišu. Tad ga je spustio na teren i rekao mu: ‘Dođi, imenjače’ govori nam Ivan Modrić, otac malog Luke.

- ‘Mali’ je tek počeo igrati nogomet, imao je utakmicu, bio je kapetan svoje momčadi koja je osvojila turnir, i to smo poslali Luki na Instagram, napisali da bismo opet htjeli da se slikaju. I tako je Luka išao u teretanu, koja je 50 metara od stadiona, s namjerom da se ne slika ni s kim, no onda je ugledao mog Luku.

S obzirom na to da je 2011., kad je mali Luka rođen, onaj veliki bio već nogometna zvijezda, pretpostav­ljamo da je zbog njega dobio ime?

LIJEPO IME LUKA

- Da, lijepo je ime, a još je i nogometno. Inače, kamo god dođemo, npr. kod liječnika, idemo preko reda. Kad smo išli u Livno na doček izbornika Dalića i dali osobnu na granici, svi su policajci mislili da je to pravi Luka Modrić. Ili, evo, prošle godine kad je bio u prvom razredu i prvog dana u školi, kad su prozivali svu djecu, a bilo ih je 300, samo je on dobio pljesak - kaže Ivan. Moramo li pitati uopće tko je uzor njegova sina?

- Ma Luka, naravno. Čak i igra istu poziciju u veznom redu, iako zna i u napadu i u obrani, čak i kao golman ako zatreba u nekim utakmicama. Trenira inače u Gošku iz Kaštel Gomilice, gdje i živimo.

MODRIĆ MU DAROVAO DRES

Karte za četvrtak i Poljud, pretpostav­ljamo, odavno su bile spremne.

- Naravno, na utakmicu s Mađarskom išla je cijela obitelj, supruga i stariji sin Marin. Kad god možemo, dođemo gledati hrvatsku reprezenta­ciju - dodao je Ivica.

Je li “pravi” Luka Modrić obećao možda novi susret nakon utakmice, da ne kažemo dres? - Ma već ga imamo od prošlog puta.

A i mi svašta pitamo...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia