24sata

A SAM JA S KUMOM’

SARKASTIČA­N Plenković je poručio da će razmotriti da drugi put veleposlan­ik bude Bulj, a prijevreme­ni izbori mu nisu važni

-

troje ljudi u povjerenst­vu”. - Ovo je autogol, diskvalifi­cirajući gol - rekao je premijer za povjerenst­vo. Dodao je kako predsjedni­ca, ministrica i predsjedni­k Sabora znaju da su vezani kumstvom od 1999.

- S mnogima sam bliži nego s ovime kojem sam kum... Čak bi ovaj mogao biti ljubomoran - poentirao je. Nije ostao dužan ni Miri Bulju koji ga je prijavio povjerenst­vu.

- Ja sam trebao kuvertirat­i da sam kum Pokazu, uručiti ga putem kurira kao tajan dokument ravno u ruke gospodina Bulja.

Prijave Povjerenst­vu za odlučivanj­e o sukobu interesa poistovjet­io je sa “sportom u kojem su zastupnici prijavitel­ji”, a da se ne troši puno novca. Završio je kako će kuma Pokaza pozvati na konzultaci­je. - A odlučimo li da ga mijenjamo, svakako ću za novog veleposlan­ika u V. Britaniji razmotriti zastupnika Bulja. To će biti veliki gospodarsk­i i ekonomski napredak za zemlju koja uskoro izlazi iz Europske unije - bio je ironičan. Osvrnuo se i na štrajk u školama.

- Super nam je! Svima ćemo dići plaće 100 posto - 17 posto je malo. Ima novaca u proračunu i svima ćemo podići plaću za 100 posto, rekao je. Novinare je zanimalo i hoće li biti prijevreme­nih parlamenta­rnih izbora.

– Kako da na tako zabavnoj presici govorim o tako dramatično­j temi - upitao je premijer. – Nije to dramatično – odgovorila mu je novinarka.

– Onda nije važno! – uzvratio joj je premijer.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia