24sata

‘ŽENA JE ŽENI VUK’, A TREBA BITI POTPORA

Nevena Rendeli otkrila je kako ju je među majkama iznenadila natjecatel­jska atmosfera, umjesto podrške

-

Urednici i šefovi uglavnom su mi bile žene, ali njihovi šefovi bili su - muškarci. I nekako su u vrhu piramide uvijek - muškarci. Od njih se traži konačna potvrda. Da, žena je ženi vuk, ne zbog same žene nego natjecatel­jskog duha u kojem se odgajaju, kazala je Nevena Rendeli na tribini magazina Diva.

Tema tribine u četvrtak navečer u zagrebačko­m KIC-u bila je “Žena je ženi vuk - istina ili predrasuda”. Influencer­ica Dora Predojević smatra da žena nepoznatoj ženi treba biti potpora.

- Svaka žena ima pravo raditi i odlučivati sama za sebe, biti majka, poslovna žena ili sve odjednom. Uzimamo si za pravo komentirat­i tuđe odluke, poslove, izgled, a pritom zaboravlja­mo da ćemo odgovarati za svoje postupke i komentare. Zato i dolazi do cyberbully­inga i bullyinga jer ljudi misle da mogu reći što god žele. Ako nemam što lijepo reći, niti ne kažem - rekla je Dora i dodala da se na uspješne žene ugleda i one su joj motivacija. Nevena je govorila o odnosu žena u sferi roditeljst­va.

- Nadala sam se da ću na društvenim mrežama, u teškim i nepoznatim trenucima, naći podršku. Mnoge su žene bile pune podrške, ali je bilo barem tri četvrtine komentara poput ‘Zašto si rodila ako ti je teško?’, ‘Šta se žališ?’. Iznenadila me natjecatel­jska atmosfera, tko će biti bolja mama. Često se skrivamo iza fasada i ne želimo govoriti o tome kad ne bismo ispale loše majke. A samo trebamo podršku kad nema nikog drugog da nam pomogne - kazala je Rendeli.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia