24sata

Gol petom bio je teži no što izgleda

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dugo sam ostao budan poslije utakmice, nije mi bilo lako zaspati, ali nisam dugo spavao, priča dan nakon trijumfa nad Mađarima Bruno Petković (25).

U četvrtak je postao novi junak hrvatskog nogometa. Protiv Mađarske stigao je do šestog nastupa u dresu “kockastih”, a ima četiri gola. U ključnoj kvalifikac­ijskoj utakmici u pohodu na Euro 2020. Petković je izmaltreti­rao obranu Mađarske i počastio je s dva gola. A sve pred očima skauta velikih europskih klubova, pa i snimatelja Barcelone Erica Abidala. - Lijep je osjećaj, živim prelijepe dane. Kako se osjećam? Malo umorno, ali odradio sam ujutro regeneraci­ju i teretanu, pa je sve OK. Spreman sam za daljnje izazove kaže Bruno Petković pa priznaje:

- Da, pogledao sam oba gola na snimci, zanimalo me kako je to ispalo. Gol petom? Iskreno, bilo je to puno teže napraviti nego što mi izgleda na snimci. Lopta je išla polako, čak malo iza mene, ali sam dobro reagirao. Drugi gol? A čim sam iskoristio onaj kiks mađarskog braniča, znači da sam na neki način i očekivao njegovu pogrešku. Ma prezadovol­jan sam, dva gola za reprezenta­ciju se pamte.

ZA DINAMO TEK JEDNOM

Petković nije puno puta u karijeri zabio po dva gola na utakmici (za Dinamo samo jednom, u rujnu 2018. u pobjedi 5-3 protiv Intera). - Istina, i baš sam zbog toga gladan golova, želim biti još bolji, zabijati što više. Iskreno, nikad u seniorskoj karijeri nisam zabio hat-trick, a protiv Mađarske je bilo prilike za to. Možda sam mogao u drugom poluvremen­u biti još agresivnij­i, više tražiti taj treći gol, ali zadovoljan sam i svojom i partijom cijele momčadi.

Vi ste u kratkom periodu postali jedan od najvažniji­h reprezenta­tivaca, kako je igrati rame uz rame s igračima Barcelone, Reala, Bayerna, Liverpoola...

- Ma ovo je reprezenta­cija, bitni su svi. Odlična smo klapa, vidjelo se to i protiv Mađarske. Tako moramo i nastaviti, kvalifikac­ije nisu još gotove, idemo i u Wales odraditi dobar posao, osigurati nastup na Euru. Hrvatska je u rujnu nakon sjajne predstave u Slovačkoj razočarala protiv Azerbajdža­na. Plašite li se da se i ovog puta ne dogodi nešto slično?

- Ne, ne plašim se toga nimalo. Vjerujem da smo i mi sami nešto naučili na svojim po

greškama, pa da ćemo u Walesu biti na visokoj razini. Svi smo željni igre i dokazivanj­a, a u Cardiff putujemo puni samopouzda­nja, u prilično dobroj formi. Nema razloga da i tamo ne pružimo jako dobru predstavu. Piše se kako ste se u svlačionic­i dogovorili i da će se kvalifikac­ijski dvoboj protiv Slovačke (16. studenoga) odigrati na Poljudu...

ATMOSFERA FANTASTIČN­A

- Ne znam je li tko u svlačionic­i pričao o tome. Ma gledajte, atmosfera na Poljudu je bila fantastičn­a, stvarno je bilo užitak igrati, bili smo nošeni fanatičnom pjesmom s tribina cijelo vrijeme. Zahvaljuje­m svim navijačima što su došli u tolikom broju na utakmicu, što su nam priredili atmosferu za pamćenje

- završio je Bruno Petković.

 ??  ?? Bruno Petković odlično se uklopio
među ‘vatrene’
Bruno Petković odlično se uklopio među ‘vatrene’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia